CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesz még Magyar Köztársaság!

2016. október 23. 01:23 - csú

kossuth-cimer-262x300_2.pngÉvek óta agyonhallgatják, hogy 1989-ben ezen a napon, október 23-án kiáltották ki a Magyar Köztársaságot, 1818. és 1946. után sorrendben a harmadikat. A születésnap nem véletlenül esett egybe az 1956-os október ünnepével.

Az évfordulót egyre halkabban, de 2010-ig megünnepelték. Azóta csend és némaság veszi körül a mai kormányzó erők céljainak és érdekeinek megfelelően. Az ellenzék is hallgat. A 3. Magyar Köztársaság most lehetne 27 éves, de valójában már legalább hat éve halott. 

Látva a mai magyar állapotokat, a tapintható feszültséget, az igazságtalanságot és a vagyoni különbségek ordító növekedését, kézzelfoghatóan érzékelhető, hogy az új, a 4. Magyar Köztársaság megteremtése nélkül nem lehet békés, nyugodt körülményeket kialakítani országunkban. Álljunk fel hát érte...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2111831015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása