CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új Duna híd épülhet a Csepel-sziget északi csücskében

2016. december 03. 05:59 - csú

galvani_hid_terve.jpgA Csepel-sziget északi csücskére két új 2x3 sávos Duna-híd épülhet – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázati felhívásából, amelyben kiviteli tervek és megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére várják a jelentkezőket.

Az új híd a Galvani út folytatásaként menne át Csepelre, majd a szigetet átszelve az Illatos út magasságában ívelné át a soroksári Duna-ágat. Az út a tervek szerint egészen az Üllői úti csomópontig folytatódna egyfajta külső körút gyanánt. Az út összesen 7,5 kilométer lenne, kétoldalt biciklisáv övezné az elképzelések szerint.

Szavazzon! Ön szerint szükség van még erre a két hídra a Dunán?

Az új Duna-hidakat, amelyek alig másfél kilométerre lesznek a Lágymányosi-hídtól, láthatóan a tervezett budapesti olimpia kiszolgálására építik, mivel az olimpia helyszíneket és az olimpiai falut kötik össze egymással és a várossal. A Csepel-sziget északi csücskében több olimpiai létesítmény lenne, a part két oldalánpedig az olimpiai falu, a sajtóközpont, az olimpiai stadion és triatloncentrum foglalna helyett. (Blikk)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6812015880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.12.04. 20:35:02

Szükséges lenne ez nem kírdís, főleg a sok hajlíkony miatt aki ott íszakon laknak a susnányban...mer igy nem a lágymányosin kell nekik bujdokolva átkuszniuk budára vasazni, lomizni, alusörösdobozt összgyűjteni...teccikerteni?
süti beállítások módosítása