CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vérlázító, lélekromboló hazugságok felkent magyar vezetőktől

2016. december 06. 05:59 - csú

orban_es_nemeth_2016_december.pngÚj rezsiharcot indítanak, pedig az eddigi eredménye, hogy az átlag magyar családnak 20-25 százalékkal többet kell fizetnie a gázért, mint amennyibe az érdemben kerülne

Változatlanul sorjáznak a botrányos hírek, a hazugságok, a valóságot elhallgató vagy azt nem is ismerő kijelentések.  Rogán megint hazudott, most a 700 ezres luxustáskájáról. Mészáros Lőrinc, a nagy „Lölö”, hirtelen megtudta, hogy az ECHO TV mellett már komplett szállodaláncot is felvásárolt. Lázár, a nagy mesemondó, az egyik nap kijelenti, hogy a legjobb iskolák a kereszt(y)ény iskolák, mert hithű kereszt(y)ényeket és jó magyarokat nevel a hazának, a másik nap bejelenti, hogy a posta helyett a kormányhivatalok dolgozóival viteti ki a Kedves Vezető 10.000 forintos karácsonyi „ajándékát” a nyugdíjasoknak, a harmadik nap ezt a döntést visszavonja, hogy a posta legyen a postása a tízezres utalványnak. Az államnak, mivel így már nem nyugdíj kiegészítés, hanem adóköteles a juttatás, 15 ezer forintjába kerül egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány ‑ az egyéb költségeket nem is számolva.

Rétvári Bence az emberminisztérium parlamenti államtitkára rezzenés nélkül belemondja a képünkbe, hogy

2010 után „fordulat következett be az egészségügy finanszírozásában és számos területen javultak a mutatók”. Közben az európai statisztikák szerint hazánk 2015-ben visszaesett az ellátás hozzáférhetőségében, a várakozási időben, a szív- és érrendszeri betegségek halálozási és a rákos megbetegedések túlélési mutatóiban, a betegjogi helyzetről, a kórházakban uralkodó állapotokról nem is beszélve. (Mint ismeretes, már két kórházban is találtak többnapos holttestet a mosdóban).

Továbbra is öntik a milliárdokat a sportba. A legutóbbi 7,2 milliárddal már 100 milliárd körül jár a 2017-es úszó VB költségvetése, miközben arról vitatkozik a fél ország, hogy a lemondott Gyárfás Tamásnak ki legyen az utóda. A kormány meg szép csendben újabb stadiontámogatásokról dönt, tovább emeli a Videoton stadionjára jóváhagyott milliárdokat, titkosítja a sporttámogatásokat. Mindeközben a magyarok 26,9 %-a zsúfolt, rossz és egészségtelen lakáskörülmények között él.

Orbán Viktor papagájként ismételgeti: meg kell védeni Brüsszeltől a rezsicsökkentést. Főnöke szövegét szajkózza régi ismerősünk, Németh Szilárd, a tartalékállományú rezsikommandós. Új rezsiharcot indítanak, pedig az eddigi „eredménye”, hogy az „átlag magyar családnak 20-25 %-kal többet kell fizetnie a gázért, mint amennyiben az érdemben kerülne”.

Orbán az Alkotmánybíróság „nesze semmi, fogd meg jól” tartalmú döntésének hírére „feldobálta az égbe kalapját”. Szerinte már a jog is mögé állt a Brüsszel elleni politikai háborújában. Bár a jog és a számok korábban sem érdekelték. Fennen hirdeti, hogy felszámolta a rendszerszintű korrupciót, a magyarok kétharmada viszont korruptnak tartja a kormányt, sőt 89 %-uk úgy gondolja, hogy „széleskörű Magyarországon a korrupció.” Varga Mihály miniszter büszkén bejelenti a minimálbér emelését, s mélyen hallgat arról, hogy immár Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Horvátország is megelőzi „hazánkat nem csak a havi átlagbérnél, hanem a medián jövedelmeknél is”, amin a jövő évi minimálbér emelés sem fog segíteni.

Szijjártó Péter sem megy a szomszédba egy kis vérlázításért. Újabb frontot nyit. Megtiltja a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a románok nemzeti ünnepén, mire a volt román köztársasági elnök reflexiója: „Románia határa a Tiszáig terjed”. Az ostobaság ostobaságot szül. Nem baj. Ha harc, akkor legyen harc. A körkörösben úgyis van gyakorlatunk.

Úgy gondolom, ízelítőnek elég ennyi. Egyes közvélemény kutatások szerint mindezek ellenére erősödik a Fidesz. Mégsem ez az igazi gondom. Fogy a hit! A hit abban, hogy 2018-ban meg lehet verni Orbánt és csapatát. Növekszik a közömbösök száma, s az idő múlása csak növelheti táborukat. Fogy a türelem, a baloldali ellenzékkel szemben is.

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412026473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.12.06. 21:12:39

Balról Ceausescu, jobbról Iliescu. A megoldást ismerjük. Valakinek el kell vinni a balhét, miért ne a főnök vigye el! Már csak egy Tőkés László kell, persze fügefalevélnek!

Tarjányi László 2016.12.06. 23:37:14

Orbán kimegy Kádár sírjához: -Mit tegyek,hogy úgy szeressen az ország,ahogy téged? -Gyere Viktorkám,feküdj ide mellém!
süti beállítások módosítása