CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Emlékszik Németh Szilárd szavaira Németh Szilárd? Mi változott?

2016. december 28. 05:59 - csú

nemeth_szilard-2016-2006.pngMegismerik még egymást?

A Csepel újság, a szocialista többségű képviselő-testület által finanszírozott, hetente megjelenő helyi lap tíz éve, 2006 karácsonyi számában adott hírt az akkor ellenzéki Fidesz demonstrációjáról, amelyet a dél-pesti kórháznál tartottak meg. Ilyen ma - többszörösen - elképzelhetetlen. Nincs baloldali városvezetés, nincs nyomtatott Csepel újság, a mostani - két hetente megjelenő - helyi lapban nincs tudósítás ellenzéki tüntetésről. De van most is Németh Szilárd. Tíz évvel a demonstráció után a dél-pesti kórház WC-jében több napos halottat találtak . Az alábbiakban a Csepel újság 58. évfolyamának 46. számából idézzük Deák Attila  tíz évvel ezelőtti tudósítását Németh Szilárd főszereplésével:

Fidesz-demonstráció a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórháznál

Kórházmentőnek nevezett demonstrációt tartott a Fidesz Magyar Polgári Szövetség december 10-én délelőtt 10 órakor a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház bejárata előtt.

December 6-án öt fővárosi és három vidéki kórházzal bõ- vült a súlyponti kórházak listája, melyek közé a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház is felkerült. Ennek ellenére, mint ahogy az a demonstráció szervezőitől elhangzott, a parlamenti végszavazáson a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház még le is kerülhet a listáról, ezért kívánják hallatni a hangjukat a kórház megmentése érdekében.

nsz_a_del-pestinel_2016-12-06-mizik_zsuzsa_kepe.PNGA demonstráción a mintegy százfőnyi, transzparensekkel felszerelkezett tiltakozó elõtt felszólalt Németh Szilárd, a Fidesz Csepeli Szervezetének elnöke; Kubatov Gábor országgyűlési képviselõ, a Fidesz soroksári szervezetének elnöke; dr. Fónagy János országgyûlési képviselõ, a fõvárosi közgyűlés Fidesz frakcióvezetõ helyettese; dr. Pesti Imre a parlament egészség- ügyi bizottságának tagja, a fõ- városi közgyűlés képviselője. A felszólalók többek között hangsúlyozták: három kerü- let, a Dél-pesti agglomeráció, mintegy százezer ember egészségügyi ellátása szerintük veszélyben van.

Németh Szilárd a „Mi lesz a Csepeliekkel” feliratú tábla elõtt többek között arról is szólt, hogy a csepeliek számára továbbra is nehezen megközelíthetõ a Jahn Ferenc Kórház. Történelmi visszapillantást tett a Weiss Manfréd Kórházról, majd számon kérte mindazokat a fõvárosi ígéreteket, amelyek szerinte a mai napig nem valósultak meg.

Deák Attila

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2212076645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.12.28. 12:30:03

Jól megfőtt tokaszalonna, fokhagymával, pirospaprikával jól bedörzsölve. Hogy miért ez jutott eszembe, én bizony nem tudom! :D
süti beállítások módosítása