CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ragadós a csepeli példa a Tescónál

2017. január 27. 05:07 - csú

tesco-busz.PNGÚjabb ingyenes buszjáratokat szüntet meg a Tesco. Januárban a csepeli, a Váci úti, a mohácsi és szarvasi Tescókhoz közlekedő ingyenes buszjáratokat szüntették meg. Februártól pedig további 8 városban nem lesznek ingyenes buszjáratok a Tesco áruházakhoz. Az esztergomi, a jászberényi, a nyírbátori, az oroszlányi, a siófoki, a székesfehérvári, a salgótarjáni és a Miskolc-Avas áruházhoz járó buszokat szünteti meg a cég.

Néhány vásárló kiakadt azon, hogy a Tesco több buszjáratát megszünteti. A boltlánc a kihasználtságra hivatkozik.

"Nagyon szomorú, nem tudok Tescóba járni", "De miért??? Tiszta vicc!", 'Én sajnálom, mert elég sokan használták, főleg az idősebbek" - többek között ilyen kommenteket írtak a Tesco Facebook-oldalára a vásárlók, miután a boltlánc bejelentette, hogy megszünteti egy rakás ingyenes buszjáratát. A csepeli járat megszüntetésénél a Tesco még nem avatta be a kerület lakóit az intézkedés okaiba. Most már egy kicsit beszédesebbek lettek az illetékesek.

A Tesco azt közölte, hogy

február 1-től megszűnik az esztergomi, a jászberényi, a nyírbátori, az oroszlányi, a siófoki, a székesfehérvári, a salgótarjáni áruházba járó busz, valamint a miskolc-avasi áruház járata is. Ezt megelőzően - január 1-től - pedig törölték szarvasi, a csepeli, a mohácsi, a Budapest Váci úti áruházba közlekedő járatot, a nagykanizsai bolthoz pedig nem kanyarodik be a helyi járat.

A napi.hu egkérdezte a Tescótól, miért törölték a szóban forgó járatokat, a válaszból leegyszerűsítve kiderül, hogy az alacsony kihasználtság miatt lépett a társaság.

Válaszukban azt írták: "Folyamatosan felülvizsgáljuk folyamatainkat, így az áruházainkat kiszolgáló ingyenes buszjáratainkat és azok útvonalát is. A 2015 áprilisában létrejött egységes Tesco Európa vállalatirányítási rendszer keretében megvizsgáltuk és optimalizáltuk ingyenes vásárlói buszjáratainkat, így az említett áruházaknál üzemeltetett Tesco ingyenes járatok is áttekintésre kerültek. A buszkihasználtsági felmérés tapasztalatát illetve a változó lakossági szokásokat is figyelembe véve alakítottuk ki az új járatrendszerünket és a menetrendet...az áruházak továbbra is elérhetők a helyi járatokkal"

Forrás: Napi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2312158629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása