CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szobrot Göncz Árpádnak! – Eredményes volt a közadakozás!

2017. február 01. 04:42 - csú

goncz_arpad_90_eves.PNGA Göncz Árpád Alapítvány közleményben számol be a néhai köztársasági elnök majdani szobrának ügyéről. Eszerint 2016. november 30-án Göncz Árpád barátai és tisztelői köztéri mellszobor állítását kezdeményezték az író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke emlékére.

A felhívás közzététele óta eltelt két hónap alatt az elkülönített számlára

ötmillió-száznyolcvanezer forint támogatás érkezett.

A gyűjtést lezárva a kezdeményezők

köszönetet mondanak a magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek és a szoborállításhoz támogatóként csatlakozó Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának.

A   mellszobor a néhai köztársasági elnök egykori III. kerületi lakhelye szomszédságába, a Bécsi úti kis parkba kerül majd, ahol 2016-ban már emlékfát ültettek. Elkészítésére a Göncz család javaslatára a kezdeményezők egyetértésével

Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész,

az 1956-os mártírok 301-es parcellába készült emlékművének alkotója kapott felkérést. A szobor avatásának előrelátható időpontja 2017 októbere, Göncz Árpád halálának második évfordulója.
A  Göncz Árpád Alapítvány, amely a kezdeményezők kérésére eddig a támogatások fogadását intézte, a továbbiakban a szoborállítással kapcsolatos teendőkben működik közre. Az alapítvány a fejleményekről a www.gonczarpad.hu honlap „aktuális” rovatában ad tájékoztatást. (mancs.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3412173098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása