CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Népakarat, Csepel: minek örültek 60 éve a Kerékpárgyárban?

2017. február 05. 05:59 - csú

csepeli_kerekparok.PNGNagy az öröm a Kerékpárgyárban. A kísérleti műhely dolgozói, a gyár főmérnöke és igazgatója egyaránt örömmel újságolja: elkészült új gyártmányuknak a félsport kerékpárnak a mintadarabja.

Az új gép tetszetős és bizonyára már az első találkozás alkalmával meghódítja a kerékpár szerelmeseit.

— Ezzel az új géptípussal már részben kielégítjük a hazai igényeket - mondja Deutsch elvtárs, a gyár igazgatója - és jelentős lépést teszünk a párthatározatok megvalósítása útján - természetesen kerékpárgyári viszonylatban.

— Milyen előnyei vannak az új Csepel-kerékpárnak?

— A legfontosabb az, hogy négy kilóval könnyebb a réginél. Hátsó agya szabadonfutó, kábel-abroncs fékei vannak (úgynevezett bowden-fékek), a kormányszarv állítható és cserélhető. Kivitelén is igyekeztünk csinosítani: ovális, világító, üvegbetétes gumipedálja van és a népszerű fémfényű lakkozással készítjük a gépet. Népgazdasági szempontból jelentős újítás a kerékpáron, hogy csökkentettük az importanyagok felhasználását és nagyobb mértékben alkalmaztuk az alumíniumot. Ebből készülnek az abroncsok, a kormányszarv, a lánc- és sárvédők.

— Mikor kezdik meg az új típus sorozatgyártását?

— Terveink szerint a harmadik negyedévben. Addig még sok és nehéz feladatot kell megoldanunk. A szerszámok már készülnek és hozzáfogtunk a legnagyobb probléma: az alumíniumabroncs hegesztésének kidolgozásához is.

Népakarat, 1957. február 1.

Forrás: Népszava

A CSÚ szerkesztőjének megjegyzése: A Népszava 1956 októberétől 1957 májusáig Népakarat címmel jelent meg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3412181818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása