CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Távolodás Moszkvától: VB-selejtezőn Portugália-Magyarország 3-0

2017. március 26. 00:05 - csú

ronaldo-1.jpgCristiano Ronaldo elindult, és nem volt, aki megállítsa

A magyar labdarúgó-válogatott a 2018-as moszkvai labdarúgó világbajnokság vb-selejtezőjén Lisszabonban szombat este 3-0-s vereséget szenvedett a portugáloktól. Ezzel nemzeti tizenegyünk távolabb került a világbajnokságtól.

Titkos várakozásokkal indította a magyar válogatott a portugálok elleni vb-selejtezőt: szeretett volna pontot szerezni a Storck-legénység. Az 5-4-1-es felállás egy darabig működött is, ám sajnos az ellenfél megmutatta, miért is Európa-bajnok. Talán egy világbajnoki álommal lett szegényebb Magyarország március 25-én este Lisszabonban.

A 20. percben Cristiano Ronaldo tiszta ziccerben fejelt mellé, ám ami késett, nem múlt: lefocizta a mieinket Portugália. A 32. percben egy remek támadást

Adrién Silva pofozott két méterről az üres kapuba, sajnos a három középhátvéd - Lang Ádám, a frissen honosított Vinícius Paulo és Kádár Tamás - nem mindig tudta felvenni a versenyt a villámgyors támadókkal. Négy minutummal később egy mintaszerű támadást Ronaldo fejezett be pazar ballábas lövéssel, ekkor gyakorlatilag már tudtuk: eldőlt a mérkőzés.

A szakadó esőben küzdött a válogatott, de semmi sem jött össze: a támadások hamar elhaltak, s hiába birtokoltuk sokat a labdát, ziccerekig nem jutottunk. A második félidőre ráadásul hiába vettek vissza a hazaiak, az is az övék lett: a szakadó esőben Ronaldo pazar szabadrúgással vette be Gulácsi Péter kapuját.

A portugál válogatott egyértelműen jobban, világklasszishoz méltó szinten játszott, míg a magyar csapat kissé tudása alatt teljesített. Sajnos egyre messzebb úszik a vb-hajó, mely Oroszországba vezetne...

Végeredmény, vb-selejtező, Lisszabon:

Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)

gólszerző: A. Silva (32.), C. Ronaldo (36. 65.)

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312370669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása