CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem csepeli civilek kapják a csepeli közpénzből adott támogatást?

2017. április 02. 05:43 - csú

borbely_21_oras_kepe.PNGMagyarázat, magyarázkodás van, elfogadható válasz nincs Borbély Lénárd polgármestertől

 Az önkormányzat márciusi testületi ülésének egyik fontosabb napirendi pontja volt, amikor a képviselők különböző civil szervezetek támogatásáról döntöttek - közli Csepel új hírblogja, a  21ora.hu című  weblap. Így folytatja: A napirend tárgyalásánál a szocialista Dobák István kért szót, aki közölte, hogy bár például se a Rákóczi Szövetség, se az Aranycsapat Alapítvány céljaival nincs baj, mégis nemmel fognak szavazni a kérelmükre.

Ugyanis a szóban forgó szervezeteknek semmi közük a kerülethez, és akkor, amikor a szociális kiadásokra olyan kevés jut mint most, Csepelen jobb helye lenne ezeknek a pénzeknek, mint a II., a XI., vagy éppen az V. kerületben bejegyzett szervezeteknél. Ezek nálunk sokkal gazdagabb kerületek – tette hozzá. Miért kell Csepelnek támogatni ezeket az alapítványokat? – kérdezte.

Borbély Lénárd polgármester az MSZP-közeli hírkomp.hu videófelvétele alapján minderre egyrészt úgy reagált, hogy

a kerületnek már nem is dolga a szociális ellátórendszer finanszírozása, hiszen hála Istennek már a helyben élő rászorultak helyben történő segítésének koloncát is levette a önkormányzatok nyakáról állam. Ez után viszont következett a kijelentés, amely kétséget sem hagy afelől, hogy a legjobb kezekben van a kerületi közkassza:

„mi nem a szervezeteket, hanem a célt támogatjuk”

– közölte Borbély Lénárd. Lehengerlő válasz, minden további ellenzéki képviselői kekeckedési kísérletet megsemmisítő mondat volt ez, amellyel a polgármester egyben azt is világossá tette, hogy Csepelen jelenleg nincs, vagy nincs elég olyan civil szervezet, amelynek a célját az általa vezetett képviselőtestület fideszes többsége támogatni tudná.

Forrás: 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3112394283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.04.02. 22:19:10

Borbély Lénárd polgármester hazudott? Ugyanoda járt a kislánya balettre, ahová a mi unokánk. A feleségem elmondta hogy a szomszédságunkban nagyszabású építkezés kezdődik egy családiházas telken, s minket nem tekint ügyfélnek az építési osztály. A polgármester megígérte neki, hogy utánanéz az ügynek és tájékoztat bennünket!

Az ígéretét 11 hónapja nem teljesítette! Hazudott?

Polgármester úr, Ön így tartja be az ígéreteit?

Persze van tapasztalataink az Ön ígéreteivel kapcsolatban, Ön a választási programjában 5000 új csepeli munkahelyet ígért Csepel lakosságának! Eddig ebből a 200 Metrans-os munkahely látszik megvalósulni!

www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “

Tisztelt Polgármester úr, válaszolhatna már végre az Önnek írt nyílt levelünkre, amelyet a nevezett szomszédos telken történt három lakásos építkezéssel kapcsolatban írtunk!

Tarjányi László 2017.04.02. 22:20:45

csepeliek.blog.hu/2017/03/21/csepeli_rontom-bontom#comment-form
Tarjányi László 2017.03.21. 23:03:35
csepel.info/?p=57854#comment-297583
“A lakók előzetesen véleményezhetik Csepel településképének készülő tervezetét”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. március 21., kedd - 22:59
Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének

Tisztelt Polgármester úr!

Jelen nyílt levelem a Csepelinfóban szokás szerint nem fog megjelenni az immár évek óta tartó kitiltásom okán! Mindazonáltal szükségesnek tartom a csepeliek tudomására hozni, milyen reménytelen helyzet van Csepelen és az országban is az építési törvény módosítása miatt!

A feleségem kérte Önt, hogy tájékozódjon abban az ügyben, hogy kertvárosi lakóhelyünk szomszédságában, a szomszéd telken 2016-ban három lakás építésébe fogtak. A vonatkozó szabályzat szerint egy telekre maximum két lakás építhető, de Önöknek, a Fidesznek hála, törvénytelenségre adtak módot! A vállalkozó közölte velünk, ha akar, 20 lakást épít az adott telekre, mert Önök erre, 2016 január 1-e és május 31-e között törvényileg lehetőséget adtak!

Köszönjük szépen az Önök jóságát velünk szemben, és az összes szomszéddal szemben, aki ilyen építkezés elszenvedőjévé vált az országban!

Az építkezést csak ősszel kezdték, ám a szándékot a január-május terminusban bejelentették. A nevezett vállalkozó jelenleg is több hasonló módon történő építkezést folytat Csepelen. Sőt opciós megegyezést kötött arra az utcánkban levő üres telekre is, ahol sok éve négylakásos építkezés hiúsult meg, az akkori, szocialista városvezetés törvénytiszteletének következtében! Hát Önök a lovak közé dobták a gyeplőt!

Borbély polgármester úr ígéretének nem tett eleget, semmiféle tájékoztatást nem adott az ügyben, holott régebben gyakran az utcánkon sétálva, pontosan tudja hol lakunk!

Az építkezés szerkezeti része elkészült, az utcai frontra építettek egy lakást olyan homlokzatmagassággal és tető hajlásszöggel hogy kutyaháznak néz ki a szomszédos, szintén földszintes házakhoz viszonyítva! A kertben hátul viszont épült egy kétlakásos, kétszintes hatalmas épület, amely délután kettőkor már elkezdi árnyékba borítani a kertészkedésre használt hátsó telekrészünket. Négykor már a mellettünk levő, második telekre is átnyúlik az árnyék! Minket sem a vállalkozó, sem a építtetők nem kérdeztek meg, van-e kifogásunk a terv ellen. Személyesen én láttam a tervrajzot még az alapozásnál az egyik kőművesnél, azon földszintes, tetőtérbeépítéses ház volt látható! A vállalkozó is így nyilatkozott nekem és a feleségemnek! Ez év februárjában döbbentünk meg, amikor elkezdték a második szintet falazni, hogy nem tetőteres beépítésnél szokásos kb. 1 m magas falazatot, hanem teljes 3 m magas második szintet falaztak! Az épület tetővel együtt biztosan meghaladja a 8 m-es magasságot! Kérésünk ellenére nem az építésre az utcánkban kijelölt nyugati telekhatáron épült, hanem szabadonállóan, a nyugati oldalon 3 m-es oldaltávolsággal, a mi oldalunkon, a keletin 4 m-es oldaltávolsággal! Tették ezt egy 16 m széles telken, épült egy 7 m széles, 20.5 m hosszú, 8 m magas, kétszintes, kétlakásos épület!

Azon kívül hogy a kertünk délutáni benapozását elvették, gyakorlatilag valószínűleg elvették tőlünk a telkünk oldalhatáron történő építési lehetőségét is! Nekünk is jogunk lenne egy második lakást építeni az 1150 m2-es telken, mégpedig a kijelölt nyugati oldalhatáron! Az oldalhatáron történő építkezésünknél a két épület között 4 m oldaltávolság maradna. Megjegyzem az utcafronton most is annyi van, mivel a mi épületünk is, és a szomszéd telken épült új épület is a nyugati oldalhatáron épült, s azok között is mindössze 4 m oldaltávolság van!

A polgármesteri építési osztályán háromszor is voltunk a körzetileg illetékes előadónál, láthatóan nem akart bennünket semmiről tájékoztatni! Ahogy előbb leírtam, senki nem tud semmit, a vállalkozó meg több építkezést visz egyidejűleg Csepelen! Ennyire naivnak tetszenek bennünket, csepelieket nézni, kedves Polgármesteri Hivatal? Jelen levelemre elvárom a választ mind Borbély Lénárd polgármestertől, mind Majoros Ágnes főépítésztől és Baksa Lajos irodavezetőtől! Címemet az illetékeseknek megküldöm, azt a nyílt levélben nem teszem közzé!

Budapest, 2017. március 21. tisztelettel Tarjányi László és Tarjányi Lászlóné

Tarjányi László 2017.04.02. 23:04:24

Simicska: „Ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia”

alfahir.hu/2017/04/02/simicska_lajos_jobbik_fidesz_kormany
süti beállítások módosítása