CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz már megint hallgatott róla: a jogállamiság felszámolásának napja

2017. május 04. 03:21 - csú

juszticia_a_kereszten.PNGA kormányzati honlapon olvasható volt április 25-én, hogy különleges esemény ezen a napon nincsen. Persze nem kell csodálkozni azon, hogy - mint a korábbi években - ezúttal is „megfeledkeznek” arról, hogy ez a nap „Az alaptörvény napja”, amit méltó módon illene megünnepelni. Valójában ők is tudják, hogy jobb, ha hallgatnak róla. Sokkal inkább lehetne április 25. „a jogállamiság felszámolásának napja".

Folyamatosan születnek olyan törvények, törvényjavaslatok, melyek nemcsak a demokratikus alapelveket rúgják fel, hanem a jogalkotás elemi normáinak sem felelnek meg. Hiányolom, hogy az ellenzéki pártok nem kapcsolják össze kritikájukat ezen a „jeles” napon az alaptörvény bírálatával, amely egyebek között segített a fékek és ellensúlyok kiiktatásában is. Talán nem volna hiábavaló újra és újra felsorolni az alaptörvénnyel kapcsolatos jogos kritikákat.

Kerekes Ottó

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012476363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása