CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek összefogásának sikere: végleg megszűnhet a borzalom a tüdőszűrőben

2017. július 15. 05:59 - csú

tudogondozos_sorozat-2017-03-09-rol_2.pngBízunk benne, hogy a csepeli képviselő-testület tegnapi döntése után a fenti fotósorozat már csak történelmi relikvia marad, és - bár még sok a kérdőjel, de - rendeződik a tüdőszűrő és a tüdőgondozó sorsa. A pontos határidőről a kerületvezetők még nem szóltak..

A csepeliek óriási felháborodása  és a nyomában kialakult sajtó-média botrány kellett ahhoz, amit tisztességes társadalmi vitával,  tájékoztatással, néhány lakossági fórummal, közmeghallgatással is el lehetett volna érni. A viharos előzmények után, a tegnap esti rendkívüli képviselő-testületi ülést követően óvatos derűlátással írjuk le: talán rendeződik  a csepeli tüdőgondozó elviselhetetlen állapota. Sok még a kérdőjel. A legfontosabb két kérdés, hogy mikor költözik el a tüdőszűrő és mikor lesz vége a borzalomnak? De most egyelőre örüljünk a lakossági összefogás sikerének és reménykedjünk a kedvező fejleményekben, amelyeket előttünk rejtélyes okok miatt az önkormányzat hivatalos szócsövében, a csepel.hu-ban nem tettek közzé.   Borbély Lénárd csepeli polgármester azonban a Facebookon helyezett el bejegyzést. Bár ezt már tegnap blogunk Facebook oldalán jeleztük, most szó szerint ismertetjük a hírt:

"A csepeli önkormányzat július 14-i döntése alapján a kerületi rendelőintézetbe költözik a tüdőszűrő, a tüdőgondozót pedig az eredeti helyén teljesen felújítjuk.
Már a polgármesteri programomban ott volt a tüdőszűrő és a tüdőgondozó rendbetételének ígérete, de az elmúlt hónapokban a sajtó is többször felkapta a leromlott állapotú csepeli tüdőszűrő ügyét. Ennek berendezései a mai napig rendben működnek, ám több évtizeddel ezelőtti technikának számítanak. A várakozó helyiség vakolata és festése ráadásul mintegy négy méteres szakaszon bepenészedett, helyenként leesett, ami miatt különösen rossz benyomást kelt. A tüdőszűrés most a javaslatomra az új helyszínen, a kerületi rendelőintézetben, a Csepelen elérhető legkorszerűbb röntgen berendezéssel és körülmények között működhet tovább.
A csepeli tüdőgondozó szakmai okok miatt marad a jelenlegi helyszínen. Ennek felújításáról is döntött ma a képviselő-testület, ami a számítógépek és az egyéb műszaki eszközök felújítását is magában foglalja majd.
Borbély Lénárd"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9112664577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása