CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megalapozatlan Fidesz-ígéret marad Csepel kórházigényének teljesítése

2017. július 21. 05:43 - csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-255-b_3.pngAz Ábel Attila fideszes alpolgármester tulajdonában és szerkesztésében működő csepel.infónak az egykori Csepeli Kórházzal foglalkozó cikkét átpakolták a 21. kerületi önkormányzti médiába. Ez kettős célból történhetett. Egyrészt így akarják elterelni a figyelmet az egészségügy elfogadhatatlan állapotáról, a Jahn Ferenc Kórház egyre súlyosbodó gondjairól, másrészt mindent a szocialistákra, az akkor fővárosi és csepeli önkormányzati vezetésre szeretnének kenni. Csakhogy a kórház „bezárása” óta tizennégy év telt el, s eközben:

> Tizenegy éve, hogy a korábbi fővárosi és a kerületi önkormányzati korábbi vezetés átadta a közel 2 milliárd forintból újjáépített Csepeli SZTK-t;

> Kilenc éve került felavatásra az SZTK mögötti területen a 90 millióból megépített, teljesen új csepeli mentőállomás, amelyhez a kerületi önkormányzat ingyen biztosította a telket, s 30 millióval járult hozzá a beruházás költségeihez.

> Hatalomra kerülésének hét éve alatt a fideszes vezetés közel 400 millióval csökkentette az újjáépített SZTK önkormányzati támogatását, amelynek egyik következménye például, hogy meg kellett szűntetni a mammográfiát is, s egy fillér sem jutott a csepeli tüdőgondozó áldatlan állapotának felszámolására.

> A Jahn Ferenc Kórház, az utóbbi időkben sűrűsödő botrányok miatt is, elég rossz hírre „tett szert” Főváros- és kerület szerte. A felelősség alól a kerületi fideszes vezetés sem bújhat ki, Németh Szilárd, illetve a kórház szerkesztőségnek eljuttatott és leközölt levelében foglaltak ellenére sem.

A cikkben olvasható, hogy „Németh Szilárd akkori polgármester ugyan próbálkozott” egy regionális csepeli kórház megvalósításával, de „kezdeményezése sikertelen maradt”. Németh úr akkor, éppen a választások előtt, azt ígérte, hogy „Újra lesz kórház Csepelen”. Akkori ígérete szakmailag és pénzügyileg is minden alapot nélkülözött, amit az eltelt hét év sajnos csak alátámasztott.

Egyébként a Csepeli Kórház bezárása a Fővárosban dőlt el: a szocialista többségű csepeli képviselő-testület egyhangúan a bezárás ellen szavazott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6212648477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása