CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újabb beteglázadásra várnak a csepeli városvezetők az SZTK-ban?

2017. augusztus 02. 05:52 - csú

sztk-legi_felvetel_es_ez_az_ok.PNGNémán őrzik titkukat a rendelők. Felülről nézve minden rendben. A folyosókon viszont a betegek elégedetlensége, feszültsége egyre csak nő, mert már sok minden felhalmozódott...

Horváth Gyula nemrég nagy visszhangot kiváltó cikket tett közzé a Facebookon. Arról a beteglázadásról írt, amely a csepeli SZTK-ban történt. Vártunk arra, hogy a beszámolót, valamint a városvezetők és az SZTK illetékesének válaszát, bocsánatkérését együtt adjuk közre. Válasz és bocsánatkérés nincs Borbély Lénárd polgármestertől vagy dr. Juhász György főigazgató főorvostól. Talán ők is várnak? Megvárják a következő beteglázadást? Horváth Gyula megdöbbentő tudósítása ezért egy fikarcnyit sem veszített aktualitásából, ezért - a tisztességes városvezetői válasz reményében - változtatás nélkül közöljük:

Megbízható forrás szerint ma (2017. július 17-én) a „Tóth Ilona” Szakorvosi Rendelő (a volt Áruház téri SZTK - a szerkesztő megjegyzése) bőrgyógyászati osztálya előtt kiabálással, biztonsági őrre zúduló átkokkal teli beteglázadás történt!

A kiváltó ok az volt, hogy csupán egy orvos rendelt és iszonyatos tömeg torlódott az ajtaja előtt. Már délután egy órakor regisztrálni kellett a kettőkor kezdődő rendelésre. Az orvos megérkezése után a tömeg nagysága nem csökkent, a feszültség viszont rettenetesen nőt!

Egy anyuka még a

kezdetkor odaállította viszkető fájdalmakkal szenvedő 16 éves kislányát a rendelésre, és amikor negyed ötkor érte ment, még a folyosón látta az ellátatlan, szenvedő gyerekét. Felháborodásában kiabálni kezdett, és öklével verte a rendelő ajtaját. A kijövő nővérkétől kérte számon: „miért van Csepelen az, hogy az ő befizetett TB járuléka után ilyen értékelhetetlen ellátást nyújtanak? Egyes rendeléseket úgy szerveznek, hogy képtelenség legyen a betegnek bejutnia. Mintha azt akarnák, hogy a beteg haljon meg!”

 A nővérke, csak annyit tudott mondani, hogy egy orvos rendel. A kérdésre, hogy hol vannak a régen rendelt orvosok, akik minden nap két műszakban, két, vagy három szobában rendeltek, nem tudott (vagy nem mert) válaszolni. Kénytelen volt segítségül hívni az intézet biztonsági őrét. Ennek az embernek nyugtatnia kellet volna a betegeket. Ő azonban egyúttal a főnököknek is meg akart felelni így azzal kezdte a „rendteremtést”, hogy „régen sem volt jobb”! Azóta nagyon megbánhatta ezt a kijelentését, mert a betegek felugrottak és hangosan kiabálva mondtak ellent neki.

Még a folyosó másik végéből is jöttek elégedetlenkedők, hogy a szerencsétlen biztonsági őrön vegyenek elégtételt megalázott sorsukért. Egy fiatal kis család a padon meghúzódva riadtan ült kétéves kor körüli gyermekével. Ők is már öt órája vártak a bejutásra, amire egyre kisebb remény mutatkozott. A remény fogytával, kétségbeesésük viszont egyre nőtt!

Az orvos és nővér ebben az áldatlan állapotban is igyekezett szakszerű ellátást biztosítani betegeiknek. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen eredménnyel! Éppen az egyik utóbbi csepeli képviselő-testületi ülésen nyilatkozott magabiztosan dr. Juhász György rendelőintézeti főigazgató,hogy „ilyen jó még a csepeli szakorvosi ellátás soha nem volt!". Ennyi támogatást, segítséget még soha nem kapott a betegellátás! Azt az ellenzéki képviselőt, aki kételkedésének, mert hangot adni Juhász alaptalan optimizmusa miatt, a „pszichiátriai szakrendelés VIP részlegével” kínálgatta a főigazgató.

A csepeli Fidesz érában mindenki szenved! A beteg, az orvos és a szakszemélyzet egyaránt. Csak a kiválasztottak, meg az „orvosbárók”, a sokat fizetett érinthetetlen nagyurak nem! Ők a feudális élet-halál urai ülhettek a vezetői székekbe. Mintha az ő jövedelmezésük követelménye a betegek ellátásának csökkentése szenvedésük, megaláztatásuk fokozása lenne. Mintha sem a humánum, sem a szakmai tisztesség nem számítana náluk, csupán Németh Szilárd és tettestársai akaratának minden körülmények közti végrehajtása lebegne a szemük előtt! Mindent ennek rendelnek alá! És annak, akinek ez nem tetszik - Czibulyáné fideszes képviselő szavai szerint - majd kiprédikáltatják a nevét a csepeli katolikus templomokban.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8612686081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása