CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gátlástalanság és kíméletlenség csepeli szereposztásban

2017. szeptember 14. 05:52 - csú

mit_fozott_ki_nemeth_szilard_orbannak_kotcsen.PNGMit főzött ki, mivel etetné a csepelieket?

Úgy látszik, hogy a Fideszben is megelégelték a gátlástalanság, a harácsolás, és a tudatlanság önkormányzati túltengésének állapotát. Ha, ezt a jól képzett és tapasztalt pécsi polgármester, Páva Zsolt sem vette észre, miként gondoljuk, hogy a képzetlen és tapasztalatlan Borbély Lénárd észreveszi? (Mindannyian tudjuk, hogy ezen második este kapcsán sokkal inkább a mentorként /atyaként/ szereplő Németh Szilárdot kéne megjegyezni.)Páva Zsolttal 2010 januárjában volt szerencsém beszélgetni. Magabiztos (inkább nagyképű) elhatározottsággal beszélt világraszóló terveiről.

Bezárások, perelések, kirúgások, elkobzások szerepeltek szavaiban. Talán érthető, hogy ennyi kalandorság felvázolása után hamarosan magára hagytam! Azt hittem, hogy csupán a hivatalos kampányszöveget mantrázza nekem, de hamarosan láthattuk, hogy ez lett az előretörő Fidesz rendszerdöntő, és kormányt buktató ékének éle.

 

A csepeliek 2011-ben tapasztalták meg, hogy a pécsi modell nálunk miként

érvényesül. Nem úgy, mint Pécsett, mert itt „Sziliék” rátettek még néhány lapáttal. Ha, Pécsett bombázott a Páva, akkor nálunk atomot robbantott a Németh Szilárd!

A bukott iskolaigazgató  és tettestársai, a pécsi jogásznál lényegesen szerényebb intellektussal de sokkal nagyobb arccal és agresszivitással, rontottak rá a kerületünkre! A gátlástalanság és a kíméletlenség azonban azonos céllal működött. ( pl. Míg a pécsi korifeus magánéleti tisztességét is hagyta kockára tenni politikai céljaiért, addig nálunk Borbély az apja halálának okán indított ellenfeleivel szembe hazug megsemmisítő kampányt, amit a bíróságon sem tudott megvédeni)

Akkoriban az uralkodó

Fidesz munkatervnek ez a viselkedés megfelelt. A bunkóság, a hazugság, az erőszak, a lejáratás, és a jogtalanság ülte torát! A hatalom fellegváraiban úri előnyöket alkottak maguknak a kis- és nagy „királyok”. A megfélemlítés, az emberek elbizonytalanítása, becsapása, a jog sárba tiprása alapján akarták egyeduralmukat,- és vele együtt az illiberális rendszert - kiépíteni.
A csepeli Fideszesek ebben is „jobban” teljesítettek!
Demagógabbak, durvábbak, hazugabbak, és kegyetlenebbek voltak, mint amit elvártak tőlük! /Nem kellett hozzá erőlködniük!/

2018 előtt azonban megváltozóban a világ! Orbánt, és rendszerét mindjobban elszigetelik. Nem tolerálják tovább a bunkóságot, a hazudozást, és a pávatáncot. Elkezdett szorulni a hurok, és az Orbán által a kerítéssel megkezdett bezárkózás továbbhaladt, s immár ma-holnap teljesen ránk csapódik. Ez pedig nem játék, mert a rendszer (és főleg oligarchái) bőrére megy! Ebben a helyzetben Orbánnak lépnie kell azért, hogy továbbra is jöjjenek a nyugati pénzek, és ezzel alátámaszthassa megingott hatalmát.
Addig, míg vérszívói észre nem veszik gyengeségét, és ott nem hagyják!

Mutatni kell tehát a változásokra való hajlandóságot. Ezt demonstrálja a „Suez”-t, és más nyugati céget kiebrudaló Páva kegyvesztése. (gyakorlatilag politikai karanténba zárása) És ha ez nem lesz elég, akkor az amúgy is sok borsot Orbán orra alá törő Borbély (ittas vezetés, 2 milliárd „elkönyvelése” stb. botrány) kiakolbólintása sem várat sokáig magára.

A Fidesz a valóságban védőőrizetbe tette, és minden hatáskörétől megfosztva, gyámság alá helyezte azt a pécsi polgármestert. (Természetesen ezt is az illiberális rendszerben szokásos módon, a hatályos jogszabályok teljes semmibevételével.) Azt, aki elsőként elindította és magára vállalta, pártjuk politikájának gyakorlati megvalósítását. Az erózió lavinájába a Páva Zsolt beáldozásával bedobott kő nem állíthatja meg a törvényszerű bukási folyamatot. Borbély Lénárd és elődje, Németh Szilárd várható feláldozása sem lesz hatásos. Úgy látszik, hogy azt a csorba levest, amit Németh Szilárd Orbán Viktornak főzött, már 2010-után nagyon (javíthatatlanul) elsózták és tűrhetetlenül savanyúvá tették. Már érzik!

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4712822680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása