CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyire hülyének néznek minket?

2017. szeptember 14. 02:46 - csú

gondolkodo_kezebe_temeti_arcat.PNG„A kommunikáció is érdekes és a politikában gyakran fontos dolog, de nem írja fölül a valóságot. Első helyen a valóság áll.” Ezt pedig Orbán Viktor mondta szokásos péntek reggeli rádiós nyilatkozatában. Vagyis a miniszterelnök azt kommunikálta, hogy a valóság fontosabb a kommunikációnál. Ha ez így van – és nincs okunk azt mondani, hogy nem így van, Valóság nevű nagybátyánk ugyan elutazott, de már réges-rég -, akkor Orbán egyetlen nyilatkozatát sem vehetjük készpénznek, hiszen azoknál a valóság fontosabb. Márpedig hogyan hihetünk neki, például „migránsbevándorló”-ügyben, hiszen csak azt ismerjük, amit kommunikál. A valóságot máshol kell keresnünk, nem a kormányfői kommunikációban.

A szavak árulása – mondhatnánk  Orbán önleleplező mondatáról. A szavakat nem szabad felcserélni a valósággal, a plakátokon

ábrázolt Soros György nem maga Soros György – bár a Fidesz kampánya óta sokan így gondolják.

Akár szándékosan mondta a fenti mondatát Orbán, akár nem, az ellentmondás rámutat a Fidesz politikájának lényegére: mindegy, mi a valóság, csak a kommunikáció számít. Brüsszel lángoktól ölelt kis országunkra tör, az „Európai Bíróság döntése kinyitotta az ajtót a Soros-terv előtt", de a kormányfő majd megakadályozza, hogy „Magyarországot bevándorlóországgá változtassák”.

A politika ebben az értelemben nem más, puszta kommunikáció. Nem is kell kormányozni, elegendő, ha beszélsz arról, hogyan kormányozol. Én mindig meglepődöm, hogy mennyire hülyének néznek minket ezzel.

Forrás: Simon Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712822806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása