CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől fél Németh Szilárd? Rettegése mibe kerül Csepelnek?

2017. december 17. 05:59 - csú

nemeth_szilard_a_bamba-777.pngAhogy Németh Szilárd fütyül, csepeli politikai utódai úgy táncolnak, miközben Orbán kegyence a sánta kutyákkal fut versenyt, de őt hamarabb utolérik...

Rájár a rúd mostanában Németh Szilárdra (képünkön), aki igazi, napjainkra jellemző politikai karrierpályát futott be. A rendszerváltáskor még SZDSZ-, később Fidesz színekben politizáló tanítót a szocik iskolaigazgatónak nevezték ki, majd csepeli önkormányzati képviselő, sporttanácsnok lett. Hét ével ezelőtt teljesült nagy álma, polgármesterré választották. Négy évre rá megbukott a csepeli országgyűlési képviselőválasztáson, Orbán kegyenceként, vígaszágon, pártlistáról került a parlamentbe. „Hatalmas érvényesülési vágya és megfelelési kényszere”, gátlástalansága azonban vitte fel, egyre feljebb. Az orbáni módszereket, kommunikációs stratégiai előírásokat elvállaló, hazugságot hazugsággal cáfoló politikus, pártja hírhedt rezsiharcosa, birkózószövetségi elnök lett, végül Orbán, meghálálva kiállását, pártalelnököt csinált belőle.

A mára 53 éves politikus ugyanakkor hamar elérte azt is, hogy egyre többször kapják hazugságon, pereket veszít, és még a rendőrség is

cáfolja igaztalan vádjait. A szakma, az érintett társadalmi csoportok véleményét figyelmen kívül hagyó, felkészületlenségét leleplező, nagyképű kinyilatkozásai rendre negatív visszhangra találtak. Mára a Fidesz egyik legnépszerűtlenebb megmondó embere lett. Világmegváltó tettei (többmilliárdos birkózócsarnok építése; csepeli szoboravatások, illetve azok kapcsán felmerülő elvtelen rokoni kapcsolatok; EU-s pályázati pénzek állami támogatássá való átkeresztelése; hírhedtté vált sajtótájékoztatói, parlamenti, csepeli testületi szereplései stb) pedig gyakorlatilag lenullázták egyébként is alacsony tekintélyét. 

Németh csepeli mamelukjai viszont mindent elkövettek főnökükért. A képviselő eddig is kiemelt szerepet kapott az önkormányzati médiában (Csepeli Hírmondó, csepel.hu), a különböző fórumokon, rendezvényeken, testületi üléseken. A 2018-as választásokon való indulási szándéka bejelentése után, az önkormányzati vezetők rákapcsoltak. Október végén 32 millióval(!) megemelték a Csepeli Hírmondóra 2018-ban fordítható keretösszeget, 33 %-kal a lap jövő évi megjelenési számát –, a választási győzelem, Németh Szilárd választási győzelme érdekében.

Közben, az önkormányzat vezetői, Németh sikeréért, gusztustalan kampányt is folytatnak a csepeli ellenzék ellen. Nem adnak lehetőséget az önkormányzati médiában megszólalásokra, nem közlik válaszaikat, Csepel országgyűlési képviselőjét gyakran meg sem hívják az önkormányzati programokra. Az utóbbi időben Borbély úr, talán szervilizmusa okán, vagy mentora, Németh Szilárd,  Orbán hű vazallusa melletti, talán kényszerű elkötelezettsége miatt, egyre durvább stílusban reagál testületi üléseken is, ellenzéki kérdésekre, véleményekre. Ábel Attila alpolgármester meg, jobboldali hírblogját felhasználva, hazugságokkal igyekszik lejáratni az ellenzéket, a lehetséges közös ellenjelöltet, Szabó Szabolcs jelenlegi csepeli országgyűlési képviselőt.  

Pénz, paripa, fegyver, minden rendelkezésre áll Németh választási kampányához. Ráadásul, nagy részét önkormányzati milliókból fedezik. Látszik, mindenképpen el akarják kerülni a képviselő-jelölt újabb választási kudarcát, ami csökkentené a kerület és vezetői érdekérvényesítési esélyeit is. Csakhogy a közvéleménykutatás szerint az urak vesztésre állnak Budapest nagy részén, így Csepelen is. Szerintem ők is tudják ezt, s félnek. Ezért a következő négy hónapban, senki és semmi sem számít alapon, mindent megtesznek majd Némethért. Durva, egyenlőtlen feltételekkel vívott, az ellenfél mindenáron való lejáratására törekvő, aljas kampányra számíthatunk. Remélem, a változást, a Németh bukását akarók is készülnek már. Igazuk van, amikor azt mondják: Együtt, áldozatkész, kemény munkával, győzhetünk.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8813501203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása