CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akadémikus lesz Németh Szilárd?

2017. december 21. 05:55 - csú

nemeth_szilard_meghokken.PNGHamarosan megkezdődhetnek a munkálatok a csepeli Kozma István Magyar Birkozó Akadémián, kiírták a kivitelezői pályázatot, közli a Magyarepitok.hu az uniós közbeszerzési értesítő alapján.

Az eredetileg 2 milliárdosra tervezett épület már 2,4 milliárdot kóstál, de ha hozzávesszük a szintén felépítendő 130 fős kollégiumot és az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges épületeket is, akkor az egész projekt ára 4,5 milliárd forint lehet Németh Szilárd (képünkön) Fidesz-alelnök, fideszes országgyűlési képviselő, csepeli ex-polgármester (stb...) és ex-birkózó információi szerint - adja hírül az mfor.hu

**********

Bombaként robbant a hír még májusban, hogy egy alig két hónappal korábban Németh Szilárd nevére és címére bejegyzett alapívány építheti fel a Magyar Birkózó Akadémiát, méghozzá Csepelen, a Hollandi úti volt ifjúsági tábor területén -emlékeztet a történtekre a 21ora.hu. A csepeli internetes újság többek között így folytatja: 

A projektre első nekifutásra szánt kétmilliárd forintos állami támogatást eredetileg a szintén Németh által vezetett magyar birkózószövetségnek ítélte meg a kormány, az MBSZ azonban – mit ad Isten -, ahelyett hogy beállt volna alá, inkább önként lemondott a milliárdos pénzesőről.

Nem véletlenül járta be a sztori napok alatt az országos médiát, nem véletenül verte a

palávert az összes ellenzéki párt (a csepeli szocialisták még feljelentést is tettek, nem túl nagy sikerrel), és nem véletlenül kényszerült előbb rendkívüli sajtótájékoztatón, majd az országgyűlés illetékes bizottságában is magyarázkodni a volt rezsibiztos az ügyben.

(A Borbély Lénárd-vezette csepeli önkormányzatnak természetesen semmi kifogása nem volt az ellen, hogy a kerület által a multifunkciósnak mondott akadémiai sportcsarnok felhúzásához átadott értékes, zöldövezeti telken nem egy köztulajdonban lévő létesítmény fog állani, hanem Németh Szilárd saját bejáratú sportcsarnoka.)

A projektet övező botrány kétségkívül  egyedülálló fejezetekkel gazdagította a magyar sport- és beruházáspolitika történetét. És itt most olyan apróságokba már bele se mennénk, hogy ellenzékben, még 2010 előtt pont a Németh által vezetett csepeli Fidesz kovácsolt nem kevés politikai tőkét a Kis-Duna part beépítése elleni fellépéssel, amit olyan szinten kimaxoltak akkor, hogy még egy elég nyilvánvalóan fideszes hátterű “civil” egyesületet is alapítottak hozzá.

Abba sem mennék most bele, hogy miközben a csepeli központi sporttelepet kezelő Csepel SC Alapítvány esetében éppen azt kifogásolja a fideszes önkormányzat, hogy miért nincs köztulajdonban, és arra hivatkozva vérezteti közvetve a telepen működő klubokat most már több mint hét éve, hogy átláthatatlan szervezeteknek egy fillért sem ad, a Németh-féle magánalapítvány esetében érdekes módon fel sem merült az önkormányzatnál, hogy nem OK a dolog.

Azonban, ha azt nézzük, Németh Szilárd és a Fidesz-kormány általános hozzáállását ismerve semmi meglepő nincs abban, hogy a nyilvánvalóan aggályos konstrukcióban megvalósítandó csepeli csarnoképítésre a napokban kiírták a pályázatot.

A Közbeszerzési Értesítőben közzétett felhívás szerint a tenderre egy hónapig lehet jelentkezni, a kivitelezésre pedig további másfél éve lesz a nyertesnek, akinek az utóbbi három lezárt üzleti évben több mint 1,6 milliárdos nettó árbevételt kellett elérnie. Az építő olyan cég lehet, amelynek van tapasztalata küzdőtér kialakításában, és toronydaruja is van.

A rezsibiztos által alapított és eredetileg a saját lakhelyére bejegyzett birkózóakadémia természetesen továbbra is kétmilliárd forint közpénzből építheti fel a multifunkcionális sportcsarnokot, annak ellenére, hogy a szocik szerint a tranzakció bőven felvetheti a pénzmosás gyanúját is akár.

Annak ellenére, hogy Németh Szilárd a botrány kirobbanása óta eltelt több mint fél évben sem talált rá alkalmat, hogy megmagyarázza, mi indokolja, hogy az általa elnökölt birkózószövetség továbbutaljon több milliárd forintot az általa alapított, és eredetileg a saját, csepeli kertes házának címére bejegyzett alapítványnak.

Azért gondoljuk a Fidesz alelnökének erkölcsi-politikai támogatására továbbra is kiemelt figyelmet fordító kerületi önkormányzat ezt is a volt csepeli képviselő és polgármester nagy eredményeként fogja felszolgálni a kerületi lapban, miközben a Csepel SC központi sporttelepén álló (illetve leginkább málló) birkózócsarnokban télvíz ellenére továbbra sincs se fűtés, se melegvíz.

A látványtervek a tervezett Kis-Duna-parti sportlétesítményről  kozmaakademia.hu:

Az akadémia a bejárat felől...

... oldalról...

... és a Kis-Duna felől.

A leendő akadémiai épület számokban:

  • 2,1 ezer négyzetméteres alapterület
  • 3 emelet
  • 4,1 ezer négyzetméternyi nettó szintterület
  • 7 ezer négyzetméternyi út és parkoló

A kialakítás előtt a Duna-mellékág közelsége miatt magasan álló talajvízszintet vákuumos süllyesztéssel fogják lecsökkenteni.

Forrás: MFOR.HU és 21ORA.HU

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7613510653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.21. 22:44:39

Jó ez a kép Németh Szilárdról! Ilyen képet fog vágni, amikor államosítjuk a játékszerét! Orbánnak kisvasút meg stadion volt a gyermekkori álma, Némethé birkózócsarnok!

Tarjányi László 2017.12.23. 22:25:33

Címzett: polgarmester@csepel.hu, abel.attila@csepel.hu, morovik.attila@csepel.hu, bercsik.karoly@fidesz.hu, zupko.janos@gmail.com, noetanacsnok@gmail.com, czibulya.szilvia@fidesz.hu, balogherno123@gmail.com, daniel.kovats@gmail.com, makray.barbara@gmail.com, pinter.jozsefne21@gmail.com, tenkandras@gmail.com, dobak.istvan@t-online.hu, szenteczky.janos@gmail.com, Takacs.Krisztian@budapest21.hu, Takacs.Monika@budapest21.hu, pakozdi.jozsef@jobbik.hu, borkaszasztamas@gmail.com, Horvath.Gyula@budapest21.hu, Hudak.Janos@budapest21.hu, szilard.nemeth@parlament.hu, szabo.szabolcs@parlament.hu, csepel.info, csepelujsag45@gmail.com - Áldott karácsonyi ünnepeket!

Tisztelt csepeli politikus hölgyek és urak!

Valamennyiüknek, valamint családjuknak áldott, békés karácsonyt kívánok! Valamint jó egészséget és boldog új esztendőt kívánok! Sikerekben gazdag új évet meg azoknak, akik nem a maguk javát, hanem a magyar népet szolgálják!

Tisztelettel Tarjányi László

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

csepel.info/?p=62928#comment-334347 “Karácsonyi üdvözlet”
Sógor szerint:
2017. december 22., péntek - 23:09
Németh úr! Szíveskedjék visszafizetni Csepelnek azt az összeget, amelyet a pácini barátja síremlékére fizettetett ki a mi adónkból a csepeli önkormányzattal!

Borbély Lénárd fizetett terembért az édesapja temetésekor a halotti tornál használt Ifjúsági tábori helyiségért! Ön ne legyen fukar, hogy a barátja iránti kötelességét a csepeliekre hárítsa!

A csepelieknek nincs semmi érdekeltsége abban, hogy az Ön MIÉP-es pácini polgármester barátja, Barati Attila síremlékének költségét állja! Talán azoknak kellett volna összeadni a szükséges összeget, akik nyaranta a "vidéki urak" életét élték Barati Attilával két héten keresztül! Ez egy bodrogközi polgármesterekből álló társaság volt, akik együtt múlatták az időt, táboroztak, bográcsoztak, ettek-ittak, lovagoltak, vadásztak, stb. Ebbe a társaságba tartozott a fűzérradványi polgármester is, akinek a levelére hívatkozva kérte Németh Szilárd a síremlék Csepel általi kifizetését! S bizony a csepeli Németh Szilárd is beletartozott e díszes társaságba, ahol pártállásra tekintet nélkül vettek részt a környékbeli polgármesterek! Ráadásul Németh Szilárd származása nincs is összhangba Barati Attiláéval, hanem inkább a nagyrozvágyi polgármesterével! Ő is meghalt, neki miért nem állíttatott síremléket Németh Szilárd? Egy szó mint száz! Aki élvezte a barátság hasznát, az fizessen!

Másnap este ugyanez:
csepel.info/?p=62928#comment-334347 “Karácsonyi üdvözlet”
Sógor szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. december 22., péntek - 23:09
Németh úr! Szíveskedjék visszafizetni Csepelnek azt az összeget, amelyet a pácini barátja síremlékére fizettetett ki a mi adónkból a csepeli önkormányzattal! . . . . .

csepel.info/?p=62928#comment-334604 “Karácsonyi üdvözlet”
Sógor szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. december 23., szombat - 20:49
Mire mentek a cenzúrával, az összes csepeli politikusnak elküldöm a törölt bejegyzésemet karácsonyi
üdvözletként!
süti beállítások módosítása