CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogy lesz valakiből Csepelen fából faragó király?

2017. december 29. 05:59 - csú

bendeguz.PNGTudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem a tehénpásztorok kormányoznak.” -foglalta össze bölcsességét Regős Bendegúz, Rideg Sándor hőse az Indul a bakterház című örökzöld kisregényben és az abból készült fergeteges filmben. Bendegúzból vagy az őt megformáló, tragikus sorsú Ónozó Ímréből (képünkön) Csepelen nem sokára szobor lesz. A szobor hányatott előtörténete is mutatja, Csepelen nagy hiány van tehénpásztorból, mert ha elegen lennének, akkor nagyobb lenne az igazságosság  és talán jobb lenne a világ is....

Tavaly rövid ideig még „főosztályvezető” is volt, pedig csak osztályvezető. Faipari osztályvezető. Nem a polgármesteri hivatalban, a Csepeli Városgazda Zrt-ben. Sárosi Tibor faszobrászról van szó, aki a gazdasági társaság hivatalos honlapja szerint a Faipari osztály vezetője. Főosztályvezetőnek Borbély Lénárd nevezte, lányos zavarában, a kalózhajós játszótér átadási ünnepségén, tavaly, június 9-én. Ő egyébként ugyanaz a Sárosi, aki „nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak, sőt

semmilyen rokoni kapcsolatban” nincs vele. (https://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/10779-hazugsagot-allitott-a-balliberalis-media) Ugyanaz a Sárosi, akinek nem létezőnek mondott rokoni kapcsolatai miatt, a Csepeli Önkormányzat nem létező sajtóosztálya immár „osztályharcot” folytat a „balliberális médiával”. (http://csepeliek.blog.hu/2017/12/18/osztalyharc_csepelen_abel_attila_alpolgarmestert_meghekkeltek#more13508469)

Mivel az ügyben eddig sok minden elhangzott, már csak néhány megjegyzésem, illetve kérdésem maradt, amire még választ várnék az osztályharcos önkormányzati vezetőktől:

Sárosi Tibor önmagát „szellemi szabadfoglalkozású művésznek” tartja. Valamikor, valamiért, Németh Szilárd 2010-es polgármesterré választását követően, elszerződött Csepelre. Elvállalta a Városgazda Zrt. ma már 18 fős Faipari osztályának vezetését. A nagyzási hóbortból magukat most sajtóosztálynak nevező urak erről nem írnak osztályharcos közleményükben. Vajon miért? 

Sárosi úr egyébként, az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság osztályvezetőjeként, az utóbbi időkben milliós megrendeléseket kapott az önkormányzat vezetőitől. (Popieluszko emlékmű, Kolonics György szobor, Ady Endre úti kőkereszt stb) Kérdésem mindössze annyi, hogy minden törvényi feltétel biztosított volt-e a Polgármesteri Hivatal és a Városgazda Zrt. alkalmazottja, egyben vállalkozó művész közötti szerződések megkötéséhez? A több tízmilliós megrendeléseket megelőzték-e valamilyen pályázati kiírások, vagy pályáztatás nélkül kötöttek vele szerződéseket? Ki volt, aki eldöntötte, hogy ezt vagy azt a munkát, netán pályázat nélkül, a Sárosi kapja?

Németh Szilárd 2010-es hatalomra kerülése után polgármesterként megváltoztatta Csepel jelképeit, felszámolta a helyi médiát (Csepel újság, CSEPP TV), jelentős mértékben csökkentette a képviseleti demokrácia működését. Az utóbb években viszont, a Fidesz listás képviselőjeként, civileket, pedagógusokat sérteget, sorosozik, és a birkózósport mellett a művészetet, művészeket pártolja. Pártalelnöki ötletei nyomán, Csepelen szoboravatást, szoboravatás követ. Tízmilliókért. Idén, csak a Sárosi-féle négy alkotásra, 33,1 milliós önkormányzati szerződés került aláírásra. Németh elérte azt is, hogy a két egykori csepeli focista, Czibor Zoltán és Tóth II. József szobrának talapzatára (ezt véletlenül nem Sárosi Tibor készítette), kezdeményezését már márványba is vésték: „állította Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezésére….” a Csepeli Önkormányzat. Hiába valahogy meg kellett örökíteni nevét, ha már a csepeliek nem vésik emlékezetükbe, s nem áldják nevét napi imájukban. A következő, 16 millióba kerülő szoborra, amit ismét Sárosi Tibor készít, s amely állítólag a Rideg Sándor: Indul a bakterház című regényében szereplő Regős Bendegúzt, a banyát és a kutyát ábrázolja, vajon mit írnak rá?

vox

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2113524147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.29. 23:18:12

Tisztelt Csepel Újság olvasók!

A fentieket kiegészítem Sárosi/Sárossy Tibor többi csepeli munkájának listájával:

A városkapuknál levő díszkapuk (Csepel a magyar ipar bölcsöje) mind Sárosi "alkotása. Továbbá a Tamariska dombon a három kereszten lógó Krisztus, Jobb Lator, Bal Lator, továbbá a kálvária összes stációja! A Kis-Duna öbölben álló, Madonna-szerű szobor, az Ifjúsági Táborban a Popieluszko-harangláb, ugyanott a Popieluszko-szobor. Gondolom a Polpieluszko-utcában az óvoda kerítésén levő Popieluszko-emlékmű. A Daru-dombon álló királyszobrok. Pillanatnyilag ennyi jut eszembe, a legtöbbnek az avatásán ott voltam. Ezek biztosan nem a Faipari osztály kivitelezésében készültek, így azért bizony kemény taksát kellett kifizetni a művésznek! Az összegek a Németh-féle polgármesterség időszakában keresendők! Szerintem meghaladják a Borbély-éra hasonló kifizetéseit!

A Faipari osztályról meg annak FŐosztályvezetőjéről (SIC! Kalózhajó avatási cikk a csepel.hu-n!) annyit, a Csepeli Városgazda Kft hivatalos HONLAPJÁN nem szerepel a szervezeti egységek között! Sárosi/Sárossy Tibor meg azért nem, mert a vezetőket tartalmazó aloldal nem tartalmaz adatot, ahogy a szervezeti felépítés aloldal sem! A "művész" nevét azért írom kétféleképpen, már többször megírtam, az általa megadott sarossytibor.hu ezt az írásmódot alkalmazza!
www.kozterkep.hu/~/25797/Rakoczi_emlekmu_Pacin_2014.html

Közlöm továbbá a csepeliekkel, hogy Pácinban ahol Sárosi Tibor több monumentális műve látható, van egy amit részben MI FIZETTÜNK! Barati Attila síremléke, akit Németh Szilárdon kívül csak én ismertem! Igaz hogy immár húsz éve, mint elvbarátomat (MIÉP-es polgármester volt, nyugodjék békében!) majd minden évben meglátogattam vagy az otthonában vagy az irodájában. A gyógyszerész felesége a szomszéd falvakban is működtette a fiókgyögyszertárat, így őt is jól ismerte a feleségem nagyrozvágyi családja! Az anyósom meg éppen a pácini polgármesteri hivatallal szemközti házban született! Engem nem barátnak nevezett mint Németh Szilárd állítja magáról! Amikor megölelt, engem bizony testvérnek nevezett! Igaz hogy én soha nem lovagoltam vele, nem vadásztam, nem ettem-ittam, stb. mint azt az a társaság tette, amely a bodrogközi polgármesterekből állt, amelynek tagja volt a kisrozvágyi polgármester is aki lovakat tartott, nyilván a füzérradványi polgármester is, akinek levelére hivatkozva Németh Szilárd kifizettette a csepeliekkel a "barátság árát"! Meg ezek szerint Németh Szilárd is! Amikor Barati Attila meghalt, megdöbbenve olvastam Németh Szilárdtól, hogy a barátja volt! Egy ilyen alak? Most hogy tudom hogy mi fizettük ki a 300 ezer forintot HELYETTE, most már pontosan tudom, milyen "barát" volt!

Amit meg tudok, azt bizony a feleségtől illetve még anno Attilától tudom, csak azt nem hogy rajtam kívül mást is ismertek Csepelről! Ha "barát" volt, akkor csak azért lehetett, hogy az Attila MIÉP-es, országos híréhez DÖRGÖLŐZVE, Ő IS LEGYEN VALAKI! Az SZDSZ_es kakukktojás, akit Tóth Mihály tett iskolaigazgatóvá (nem szerették meg a tanár beosztottai!), meg aki a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megszavazásáért lett VALAKI! Ma is csak az, VALAKI!

Záróakkordként meg visszakövetelem a csepeliek 300 ezer forintját, mint Barati Attila ELVBARÁTJA, Attila biztos nem verte volna a más f....val a csalánt! A hozzászólást többször megjelentettem a Csepelinfón, mindannyiszor kitörölték!

--------------------------------------------------------------
Németh úr! Szíveskedjék visszafizetni Csepelnek azt az összeget, amelyet a pácini barátja síremlékére fizettetett ki a mi adónkból a csepeli önkormányzattal!

Borbély Lénárd fizetett terembért az édesapja temetésekor a halotti tornál használt Ifjúsági tábori helyiségért! Ön ne legyen fukar, hogy a barátja iránti kötelességét a csepeliekre hárítsa!

A csepelieknek nincs semmi érdekeltsége abban, hogy az Ön MIÉP-es pácini polgármester barátja, Barati Attila síremlékének költségét állja! Talán azoknak kellett volna összeadni a szükséges összeget, akik nyaranta a "vidéki urak" életét élték Barati Attilával két héten keresztül! Ez egy bodrogközi polgármesterekből álló társaság volt, akik együtt múlatták az időt, táboroztak, bográcsoztak, ettek-ittak, lovagoltak, vadásztak, stb. Ebbe a társaságba tartozott a füzérradványi polgármester is, akinek a levelére hivatkozva kérte Németh Szilárd a síremlék Csepel általi kifizetését! S bizony a csepeli Németh Szilárd is beletartozott e díszes társaságba, ahol pártállásra tekintet nélkül vettek részt a környékbeli polgármesterek! Ráadásul Németh Szilárd származása nincs is összhangba Barati Attiláéval, hanem inkább a nagyrozvágyi polgármesterével! Ő is meghalt, neki miért nem állíttatott síremléket Németh Szilárd? Egy szó mint száz! Aki élvezte a barátság hasznát, az fizessen!

Tarjányi László 2017.12.29. 23:20:51

csepel.info/?p=62928#comment-335446 “Karácsonyi üdvözlet”
Proconsul szerint:
2017. december 26., kedd - 22:26
Milyen cseles ez a Németh Szilárd! Őt kérték fel baráti támogatásra, s továbbpasszolta Csepelnek! Nekünk, akiknek semmi köze az egészhez!

"Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, - nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere"

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf

Tarjányi László 2017.12.29. 23:23:11

csepel.info/?p=62928#comment-335653 “Karácsonyi üdvözlet”
Sóher barát szerint:
2017. december 27., szerda - 22:19
A sóherságon el lehet veszíteni a 2018-as csepeli választást!

Milyen cseles ez a Németh Szilárd! Őt kérték fel baráti támogatásra, s továbbpasszolta Csepelnek! Nekünk, akiknek semmi köze az egészhez!

“Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, – nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere”

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf

Tarjányi László 2017.12.29. 23:29:01

Az meg már a tiszta véletlen műve, hogy Regős Bendegúz szobra a Királyerdei Művelődési Ház előtt lesz felállítva! Azon a környéken, ahol a politikus, képviselő és alelnök, és Bendegúz nevű fia lakik! Azt hogy ő róla mintázták esetleg a főalakot, AZT BIZONY ÉN SOHA NEM ÁLLÍTOTTAM, ÉS NEM IS FOGOM!
süti beállítások módosítása