CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fizetőssé válhat a vérvétel és más laboratóriumi szolgáltatás is

2018. január 17. 03:09 - csú

onodi-szucs_zoltan_es_balog_zoltan_emmi_miniszter.PNGMinden vérvétel, vizeletvizsgálat hamarosan fizetőssé válhat minden magyar állampolgárnak! Mutatjuk a megdöbbentő részleteket!

A háziorvosokat arra igyekszik ösztönözni a kormány, hogy betegeik laborvizsgálatain spóroljanak. Az intézkedéseket az indokolná, hogy rengeteg a feleslegesen elvégzett laborvizsgálat, ami rengeteg pénzbe kerül, s az így megtakarított összeget másra lehetne fordítani az egészségügyön belül. Az orvosok viszont úgy érzik, hogy a gyógyításhoz feltétlenül szükséges elvégezni ezeket a vizsgálatokat.

Selmeczi Katalin, a Háziorvosok Szakmai Szervezetének elnöke  szerint, nap mint nap egyre több

feladat hárul a háziorvosokra a magyar egészségügyi rendszeren belül, s az egyik legfontosabb eszközük a laborvizsgálat. Amit most bizonyos érdekek azzal korlátoznának, hogy kevesebb laborvizsgálati beutaló írására ösztönöznék az orvosokat.

Azokat a háziorvosokat, akik a laborvizsgálati költségeket lecsökkentik egy bizonyos szintre, jutalmazni fogják. Azok az orvosok akik csínján bánnak a laborvizsgálati beutalók írásával, több tízezer forint jutalmazásban részesülhetnek. Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár az intézkedést azzal indokolja, hogy hazánkban a laborvizsgálatok száma kétszer annyi, mint az uniós átlag. A szakértők szerint pedig a vizsgálatokon történő pénzmegtakarítási szándék nem célravezető, mert ezen vizsgálatok segítségével betegségeket fedeznek fel még kellő időben, s állítják be betegeik gyógyszeradagjait is.

Forrás: olkt.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113572611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása