CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Táblás frászt kaptak Csepel vezetői

2018. február 04. 04:24 - csú

abel-morovik-borvely_a_gorgey_emlektablanal.PNGCsepel koszorús vezetői: Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Borbély Lénárd polgármester - háttérben butaságuk bizonyítékával, egy nagy magyar történelmi személyiség döntésének semmibe vételével. Minden így marad a falon, míg az országos televíziók és a média munkatársai újra gúnyt nem űznek a triumvirátusból?

A nagy hazafit játszák el lépten-nyomon a fideszes csepeli városvezetők, de újra és újra belesülnek. Hibátlan alakítást csak a felturbózott migráncsozásnál tudnak nyújtani. Hallgatnak és tapsolnak. Na, ez megy nekik...Ők azonban többre vágynak. A történelmet akarják átírni, pedig nem értenek hozzá. Nem kicsit, nagyon! A rossznyelvek szerint felmentésük volt a magyar történelemből (is). Ez, persze nem tartja vissza a Németh Szilárd külső taggal megerősített triumvirátust attól, hogy ha kell, ha nem szobrot és emléktáblát gyártassanak, koszorúzzanak.

A múlt ősszel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúinak az emléktáblájával gyűlt meg a bajuk. Ábel Attila főcenzor és segédei a vértanúk kivégzését az emléktáblán 1848. október 6-ra írták ki, pedig a tragédia pontosan egy évvel később történt. Napokig ezen a táblahibán derült az ország, ezen élcelődött a média,  miközben a csepeli vezetők már frászt kaptak az egésztől. A táblát - Ábel alpolgármester bősz mosakodási kísérletei és ígérete ellenére sem javították ki, csak letakarták, feketére deszkázták. Sötétsége rávilágít a hazafiaskodók sötétségére

Horváth Gyula most újabb takargatni valóra irányította rá a táblás frászban szenvedő csepeli városvezetők figyelmét. Ezt írja: 

Görgei Artúr nevét szabályosan i-vel kell írni!
1848- augusztus végétől öccsével együtt átírták nevük végét 'y' helytt 'i' végződésre. Ezzel a 48-as eszmék melletti elkötelezettségüket demonstrálták. Görgei Artúr ezt a változtatást élete végéig megtartotta. Az emlékiratai amelyek 1852-ben németül, angolul, és olaszul is megjelentek, aláírásai mind 'i' végződésűek A végrendeletét is 'i'-vel írta alá! Az lenne a helyes, ha a 48 előtti Görgey-t,az 'y'-os változattal, a 48 utániban az 'i'-s változattal szerepeltetnék. Így tehát azok a fideszesek akik most is ragaszkodnak az 'y'-os változathoz, valószínűleg eszmevilágukban még most is a feudális úri világot  igénylik vissza, és nem a forradalom és a szabadságharcban résztvevők vére árán megváltoztatott, humanizált,modern Magyarországot! Az 'i' szabadság, egyenlőség, testvériség jelképe, az 'y' pedig a központosított elnyomó, jogtipró diktatúráé!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala és

anzágo

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9613628770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.02.04. 21:13:57

Én ezt már négy hónapja megírtam nekik, de őket nem érdekli az igazság!

csepel.info/?p=61273#comment-315788 “Csepel visszavásárolná az egykori Görgey Iskolát”
Irástudó szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. szeptember 25., hétfő - 23:44
Megjegyzem, Görgey 1848-ban Görgeire változtatta a nevének írásmódját, s haláláig úgy is használta!
süti beállítások módosítása