CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyorsul a rothadás

2018. március 08. 02:37 - csú

orban_viktor_a_diktator.jpgTeljes erővel pánikol az állampárt. A helyzet drámaiságát mi sem jelzi jobban, mint hogy szócsövük, Bayer Zsolt már káromkodni is elfelejt, és kínjukban még a békemenetet is előszedték. Hátha most ismét bejön a kommunikációs trükk, hogy vidékről felutaztatott nénikkel-bácsikkal gyermekien hódoló népet varázsolnak az időközben milliárdos maffiózók elitklubjává vált Fidesz mögé.

Jól érzik: könnyen lehet, hogy a helyzet annál is súlyosabb, mint amennyire az a hódmezővásárhelyi zakóból látszik. Kicsit profán lesz a hasonlat, de a 800 ezer alkoholista országában hasznos: a politikai párt hasonlóan működik, mint a máj. A máj nagyon sokáig bírja a mérget, sőt az arc pirospozsgás, a tekintet pedig hetykén csillogó lesz a napi fél liter házipálesztől. Évek-évtizedek telnek el így. Azután teljesen váratlanul elindul a szövet leépülése, sokszor akkor, amikor

a beteg már jó útra tért. Onnantól viszont már nincs visszaút. Csak az alkat, a jószerencse és az Úristen kegyelme szabja meg, hogy kiből lesz évekig vegetáló rokkant, és kinél áll be rövid úton a halál.

Egy párt számára a mérget az elvtelenség, a korrupció és a hazugság kevertje jelenti. A politikai közösség időnként egy-egy kegyes hazugságot, diplomatikus megalkuvást némi fejfájás árán, de ki tud heverni. Azonban a hosszú távon, folyamatosan adagolt elvtelenséget már nem. Ha létezik a magyar politikának valamiféle alapigazsága, akkor az az, hogy a pártok, amelyek ilyen-olyan stratégiai megfontolásból hátat fordítottak az elveiknek, rövidtávon nyertek - hosszútávon viszont megbuktak. Egy darabig követték őket a hívek, ám egy ponton túl az embereknek hirtelen elegük lett a technokrata pártelit és a kommunikációs guruk diktálta stratégiai hazudozásból, a csillogó külsőségek alól felsejlő rafinált hitványságból, és üvöltve követelték, hogy a politika térjen vissza az élet olyan, a pártelit által lesajnált fundamentumaihoz, mint a tisztesség és a becsület. Ha pedig ez nem sikerült – jobbára nem –, akkor faképnél hagyta őket a nyáj.

Ezt az elemi erejű indulatot most a jobboldalon lehet érezni: hogy valakik itt bizony a „nemzet” szót a lopás cégérének használták, és most érezhető a megrettenés a Fideszben, hogy hova vezethet mindez. Mert Orbán veje nem csak Hódmezővásárhelyen szerelt be lámpákat, de a hódmezővásárhelyi brutális vereségben kulcsszerepe volt annak, hogy a helyiek az Elios-lámpák félhomályából látták kirajzolódni kristálytisztán, mivé lett mára a Fidesz, és mivé lett a vezér. Aki most is csak annyit tudott kipréselni magából, hogy a pártnak „többet kell dolgoznia”. Mert ha újabb tízmilliárdokat égetnek el fideszes mosópor reklámokra, és tízzel több aktivistát küldenek ki a hóba szórólapozni, akkor Lázár „kastély” János, Rogán „letelepedési kötvény” Antal egyből szimpatikusabbnak tűnik.

A választási számításuk persze még bejöhet: Magyarországon a Fidesz olyan politikai versenyt alakított ki, ahol ők az utolsó száz méteren egy döglött lovat is át tudnak lökdösni a célvonalon, hogy nyerjenek. Azonban utána ez a paci már nem megy sehová. Csak megrohad.

Batka Zoltán (Népszava)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5213715602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.08. 21:26:12

Kövér László elvtárs megmondta, "kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!" Nem is lett! A párttitkár fia, a KISZ-titkár Orbán Viktor elfoglalta Magyarországot, szétrombolta a demokráciát, kifosztotta Magyarországot! Bolond az aki egy szavukat is elhiszi! Orbán maga mondta, "ne azt nézzék mit mondok, hanem hogy mit teszek!" Hazudott jólétet, lett is a felső tíznek, meg az ezernyi szolgájának!

A párttitkár fia, a KISZ-titkár 1988-ban pártot alapított harmincegyedmagával a hatalom megszerzésére. Ez akkor tilos volt, még sem lett belőle egyiküknek sem baja! Hogy mi kellett ehhez, az aláírt beszervezési nyilatkozat, vagy a belügyminiszter vő Stumpf István, az ma már nem fog kiderülni! Hála az ügynökakták titkosításának! Az ózdi nyugdíjas, Kristály Gyula csak kézzel írt röplapokat ragasztott ki, mégis ő lett a pártállam utolsó politikai elítéltje!

Ahogy annak idején meg kellett szüntetni az MSZMP-pártállamot, ugyanúgy kell ma elsöpörni a Fidesz-pártállamot! A Fidesznek sincs több támogatója, mint anno a 800 ezer párttag + a családtagok! Az sem mellékes hogy bizony vannak akik mind a kettő nomenklatúrában benne voltak/vannak!
süti beállítások módosítása