CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közösen ünnepeljen, aki kimondja: elege van ebből a hatalomból!

2018. március 15. 05:59 - csú

marcius_15-2018-b.jpgMa ünnep lesz Magyarországon. Az 1848-as polgári forradalom és szabadságharc kitörésének napja. A 170. évforduló. Szimbolikus tartalmakat hordozó ünnep. A szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzésének ünnepe. Szabadságunknak, haladó európaiságunknak az ünnepe.

Ünnepelnénk tiszta szívvel, ha a felidézett történelmen kívül volna mit. A nemzet mai állapotában nem méltó örököse 1848-nak. Az a hatalom, amely nyolc éve szabad, majd manipulált választásokon került hatalomra, erőszakot tett mindazon, amiért 1848–49-ben a nép küzdött. Erőszakot tett mindazon, amit a nemzet azon a márciusi napon kívánt.

Nincs béke e kettészakított honban, nincs egyetértés, a sajtó szabadsága korlátozott, az Országgyűlés a parlamentarizmus eszményének a megcsúfolása, a törvény előtti egyenlőség a bírák egyéni bátorságán múlik, a közös teherviselés helyett szegénységet látunk, miközben a hatalom mamelukjai módfelett gazdagodnak.

Az egészségügy haldoklik, az oktatásba belefúl a fiatalok jövője. A nemzet eddig szinte csendben tűrt. Pedig ideje, hogy közösen ünnepeljen mindenki, aki hangosan kimondja: elege van ebből a hatalomból.

Hódmezővásárhelyen láttuk, mire képes a nép, ha leküzdve fásultságát közösen mozdul, aztán megtapasztalja: a hatalom legyőzhető.

Alig több mint három hét múlva parlamenti választás lesz. Minden szavazatra szükség van, amelyet a szabad Magyarország jövőjére adnak le. Április 8-án mindenkire szükség van, hogy az Orbán- kormány ne folytathassa a nemzetrombolást. Ez így tovább nem maradhat! A kormánynak mennie kell!  

Friss Róbert (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6113739728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása