CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli bálványimádás kocsonyával húsvétkor! De miért közpénzből?

2018. április 02. 05:59 - csú

atvagok_nemeth_szilarddal_a_del-pesti_surgossegin_2018-03-26.PNGAz önkormányzati lap ezeket a fotókat valamiért nem közölte olvasóival: a legnagyobb átvágó Németh Szilárd volt a Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályának kampányos átadásánál. Zsákmánya a nemzeti színű szalag leghosszabb darabja lett...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 29-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Áldott Húsvéti Ünnepeket! kíván a Csepeli Hírmondó szerkesztősége a lap legújabb számának címoldalán. Az ember azt gondolná, hogy a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepén félreteszik az ellenségeskedést, a gyűlöletkeltést, a szűk pártpolitikai érdekeket, s méltósággal írnak az ünnepről, a csepeliek ünnepi készülődéséről, a kerületi intézmények, egyházak és civil szervezetek húsvéti programjairól. Legalább 1-2 oldalt. Mindebből nem lett semmi.

Helyette, a 24 oldalból 16 oldalon át folyik a bálványimádás. Orbán és Németh Szilárd osztja az észt, közli,

mi a jó az országnak. Ők, csakis Ők, meg természetesen a Fidesz! Összeszedtek mindent, az április 8-i remélt győzelmet segítő, másoktól átvett anyagokat, aláírás nélküli cikkeket. Külső szerzőket mozgósítottak. A végeredmény: aljas hazugságok, az elmaradhatatlan sorosozás, migránsozás, bevándorlás ellenes, gyűlöletkeltésre alkalmas, az EU ellen küzdő miniszterelnöki szöveg, az ellenzéki jelöltek és pártok lejáratása, a jelöltek munkáját összehasonlító, semmitmondó statisztikai táblázatok. Az uszítás, a másképp gondolkodók elleni harc jegyében, megfejelve Németh Szilárd kocsonya receptjével. Közpénzből, a folytatólagosan elkövetett törvénytelen pártfinanszírozás esetleges vádjával sem törődve.

Ilyen választási pártfeladatok mellett már érthető, hogy miért nem jutott hely a lapgazda, az önkormányzat képviselő-testület február 22-i és a március 23-i üléseire. Valószínűleg el kellett hallgatni a 8,2 milliárd forintos költségvetési hiányt vagy a dr. Juhász György főigazgató/főorvos körül kibontakozott és testületi ülésen is felvetődött botrányt, arról az elképesztő döntésről nem is beszélve, amelyben felhatalmazták a polgármestert, hogy „minden rendelkezésére álló eszköz útján,…illetve egyéb közvetlen módon”, mozgósítson, a „költségvetés általános tartaléka terhére”, a választásokon való részvételre. Ezért is érthetetlen, hogy miért maradt ki ebből a lapszámból is a március 21-i lakossági fórum, ahol Németh Lezsák Sándorral együtt mozgósította a Radnóti Miklós Művelődési Házba ellátogatókat, s ahol megtudhattuk: „Magyarország megmaradása a tét az áprilisi választásokon”, továbbá, hogy Németh „elképesztően ütésálló” és „erős az igazságérzete és az erkölcsi tartása.” Lehet, hogy ezt már nem merték vállalni a szerkesztők?

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról,  a szociális feszültségekről; a csepeli  közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezésről, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos ügyekről,

Véleményünk a cikkekről:

1) Orbán Viktor: a bevándorlás az áprilisi választás legnagyobb tétje

Ha igaz lenne a miniszterelnök állítása, akkor miért engedett be a kormány közel 20.000 bevándorlót, miért adott több mint 3.500 embernek menekülti, ill. oltalmazotti státuszt?

A kormányfő szerint „a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot”. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy egy évvel ezelőtt még úgy fogalmazott, hogy „nőügyekkel nem foglalkozom”, vagy hogy a Fidesz egyéni választókerületi 106 képviselőjelöltje között mindössze 6(!) nő (5,6%) van. Nemrégiben pedig azt mondta, „a férfiak tudomásul veszik, hogy úgy kell viselkedniük, úgy kell az életet berendezni, hogy a nőkkel egyenjogúnak tekintjük magunkat, és mindig megadjuk a nekik kijáró tiszteletet, sőt, valamivel többet is, mint ami kijár” Lehet, hogy a 6 női képviselőjelöltet is sokallja? A kétszínűség csúcsa.

2) Fejlesztési pénzek Csepelnek

    Törvények, szavazások

Három oldal táblázatszerű felsorolás a hős RezsiSzilárd által Csepelnek „hozott” milliárdokról, az általa támogatott ügyekről, illetve arról, hogy Csepel mindent neki köszönhet. Az első táblázat március 28-án, a lap megjelenése előtt már megjelent a csepel.hu-n. Néhány megjegyzésünk a két táblázathoz:
> a CSH-ban közölt táblázat alcíme eltér a csepel.hu-ban közölttől: az elsőbe belekerült, hogy az országgyűlési képviselők nevéhez fővárosi önkormányzati támogatás is fűződik. A csepel.hu szerkesztője ezt nem tudta?

> Ellenzéki képviselő a Fidesz Nemzeti Együttműködési Rendszerében nem hozhatott fejlesztési pénzt Csepelnek, mert ha kezdeményezései, költségvetési módosító javaslatai eljutottak a parlamenti szavazásig, akkor a fideszesek leszavazták, még Németh Szilárd is.

> A csepel.hu-n még „4 milliárd 500 millió forint” szerepel a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia építése támogatásánál, a CSH-ban már 6 milliárd 500 millió. Az alapkőletételnél Németh is 4,5 milliárdról beszélt. Most melyik az igaz? Vagy Németh kevesellte az Ő nevéhez kötődő támogatások összegét, s önhatalmúlag megtoldotta 2 milliárddal? Netán tényleg ennyibe fog kerülni? Ki fogja adni az állami támogatáson felüli 4,5 milliárdot, ki fogja fenntartani, működtetni, felújítani? Esetleg maga Németh Szilárd?

> Németh nevéhez 52,5 milliós egészségügyi intézményi felújítási támogatást írt a táblázat kiötlője, de elfelejtette, hogy a képviselőjelölt, polgármestersége időszakában ~ 350 milliót vont ki a csepeli SZTK önkormányzati támogatásából. Miért?  Mikor pótolja a még hiányzó, elvett  ~ 300 milliót?  

A Törvények, szavazások c. részből viszont kimaradt, hogy Németh Szilárd:

> megszavazta azokat a költségvetési előterjesztéseket, amellyel milliárdokat vont ki a kormány az egészségügyből, az oktatásból, a szociális rendszerből.

> Megszavazta az általános iskolák államosítását, a NAT, a közép- és felsőfokú oktatási rendszer átalakítását, amelyek eredményeként az oktatás színvonala csökkent, pedagógusok, diákok ezrei tüntettek/tüntetnek a parlament, a kormány döntései ellen.

> Megszavazta az önkormányzati rendszer teljes ellehetetlenítését, a törvény olyan átalakítását, a pénzügyi, hatósági jogosítványok elvonását, amelynek eredményeképp a helyi önkormányzatok feladatrendszere, súlya, mozgástere, az önkormányzatiság elve jelentősen csökkent hazánkban.  

> Megszavazta a hazai és nemzetközi közvélemény tiltakozása ellenére a civil szervezetekkel, a CEU-val kapcsolatos törvényt, amelynek célja az intézmény ellehetetlenítése, felszámolása volt.

> Sajtótájékoztatóin nemegyszer megsértette a civileket, pedagógusokat, a nőket, „belerúgott” az egészségügy, ezen belül a sürgősségi ellátás helyzetét bírálókba, betegekbe, orvosokba, ápolónőkbe, lejáratva ezzel nemcsak önmagát, de Csepelt is.  

> Németh nyújtotta be az ún. lex Munkásotthon törvényt, amellyel a Csepeli Munkásotthon Alapítványt akarta önkormányzati hatáskörbe vonni. Sikertelen lépéseit követően, elvesztve az általa indított bírósági pereket, megakadályozta az alapítványnak törvényesen járó állami támogatás kifizetését.

> Németh volt, aki a maga nevére és címére utaltatta a csepeli birkózócsarnok létrehozására kapott 2 milliárdos állami támogatást, amelyet csak a közfelháborodás után volt hajlandó átíratni stb., stb.

3) Átadták a Jahn Ferenc Kórház felújított sürgősségi osztályát

Ezt az önuralmat. Fantasztikus. Nem szerepelt Cs. A. írásában, hogy kik adták át a felújított új osztályt. Pedig Németh Szilárd is az átadók között volt, ahogy a csepel.hu-n március 26-án megírta, 53 képet mellékelve. Nem lesz ebből baj? Vagy lehet, hogy azért nem írtak Németh beszédéről, mert akkor meg kellett volna írni, hogy a képviselőjelölt még ott is migránsozott?

Azért van még egy kérdésünk: arról sem olvastunk a cikkben, hogy lesz-e a felújítás után több orvos, ápolónő a kórházban. Vajon miért nem? 

4) Tarlós István: a választás tétje Magyarország jövője

Tarlós önálló, a Fővárosból „kilépő” írása a választási kampány vége felé, egyértelmű politikai állásfoglalás. No, nem a Főváros, hanem a Fidesz mellett. Lehet, hogy valamennyi fideszes vezetésű kerületi önkormányzat lapjában is megjelentetik?  

A főpolgármester a Főváros helyzetének, fejlődésnek értékelése, a folyó beruházások gondjai és eredményei, a következő időszak fejlesztési terveinek ismertetése helyett politizált. Az ellenzék, ezen belül a baloldal ellen szedték össze számára az illiberális politika érveit, a menekült- és bevándorlás ellenes alapvetéseket. Mondta a tutit, országos szinten politizáló embereknek, pártoknak, a csepelieknek. Lehet, hogy 2019-ben ismét főpolgármester akar lenni?

Saját munkájáról, a Fővárosi Önkormányzat vezetéséről, feladatairól,  a Főváros kormány általi ellehetetlenítéséről, semmibevételéről, vagyona csökkentéséről, a fővárosi lakosságot foglalkoztató feszültségekről (egészségügy, közlekedés, szegényedő kerületek miatt növekvő társadalmi feszültségek stb), a fővárosi lakosságszám csökkenéséről, az agglomerációval való együttműködés kérdéseiről, a Főváros és Csepel együttműködéséről, annak gondjairól, a Főváros kerületben végrehatott, illetve tervezett fejlesztéseiről egy szót sem írt. Fontosabb volt számára a beállás, besorolás. A Fideszbe. Csak az nem érthető, hogy miért tartozik a csepeliekre az ő szervilizmusa.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Március:

21.

Lakossági fórum volt a Radnóti Miklós Művelődési Házban, Lezsák Sándor, Németh Szilárd és Borbély Lénárd közreműködésével.

23.

Rendkívüli ülést tartott a csepeli önkormányzat képviselő-testülete.

A Bors információi szerint egy kisfiút pofozott meg az orvos a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fül-orr-gégészeti rendelőjében.

25.

A Magyar-Lengyel Barátság Emléknapja alkalmából rendezvényeket tartott a csepeli önkormányzat, lengyel önkormányzati vezetők közreműködésével.

26.

Életének 75. évében elhunyt Demján Sándor.

Kékszalag-séta volt a kerületben, az autizmus világnapjához kapcsolódóan.

A Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubja Szepesi Erika estet tartott a Munkásotthonban.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413796406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása