CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minél hosszabb a csepeli hatalom haldoklása, annál durvább a bukása

2018. május 19. 05:34 - csú

a_negyes_bruttohoz-nevvel-jav-777.pngCsepelen a hatalom nem látja be, hogy az eddigi módszerei, és emberei kudarcot vallottak. A csepeli fideszeseknek fogalmuk sincs minderről! Tovább erősítik a valótlanságok valósággá történő átfestését! Vezetőik nagy magabiztossággal hirdetik kudarcaikat úgy, mintha égbekiáltó siker lenne. - Többek között ezt írja publicisztikájában Horváth Gyula, majd így folytatja:

Hiába tudja az egész kerület, hogy Csepel megválasztott országgyűlési képviselője 2014 óta dr. Szabó Szabolcs, mégis a hatalom mindenhol Németh Szilárdot jeleníti meg „Csepel Képviselőjének”. Hiába mondja ki ítéletében a legfelsőbb bírói testület, hogy az alaptörvényből keletkeztetett jogszabályokat sérti a Csepeli Hírmondó azzal az egyoldalúsággal, amit a közpénzből finanszírozott sajtó terjeszt; nálunk ez mégis megengedett! Hiába tudja mindenki, hogy a képviselő testület néma fideszes mamelukjai valójában nem a rájuk szavazókat, hanem Németh Szilárd instrukcióit követik, mégis úgy tesznek,

mintha demokratikus testület lenne.

Hiába világosabb a napnál, hogy azzal a döntésével, aminek címében a választásra való ösztönzés szerepelt, valójában nem ezt, hanem a Fidesz jelöltjének, egyoldalú, kizárólagos kampányfinanszírozását segítették: nem történt semmi! Hiába büntetik a testület ellenzéki tagjait azért mert szembeszálltak a fideszes szemfényvesztéssel, mégis jogi asszisztenciát biztosít tettükhöz (fenyegetettségében és félelmében) a hivatal. Mindez azt mutatja, hogy Csepelen nincs konszolidáció, tovább tart az agresszív egyoldalú Fidesz-nyomulás, úgy, hogy minden más erőt, értéket és gondolatot eltapos.

Ma még az ellenzéki pártok képviselőit büntetik, holnap a civil szervezetek tagjait, aztán eljutnak az egyházak, és a privát szféra legbelső köreibe is, mert nem hogy konszolidáció nincs, hanem erősödik a terror Csepelen. Nemsokára már mindenki mást megbüntetnek, aki egyebet mer mondani, vagy gondolni, mint ami a hatalmasok forgatókönyvében van.

Örülni kell a kivágott fáknak az Imre téren, az üres pavilonoknak ugyanott, az üresen tengődő „szurkolói arénának”, esetleg a már négy éve kilátásba helyezett új „Dagi csárdának”, a jó drágán megvett aztán használatlanságában „eltűnt” defibrillátoroknak, a sohasem használt inkubátornak. De örülnünk kell annak is, hogy Csepel már a nap két szakaszában /reggel-este/ teljességgel járhatatlan, a Kis-Duna az iszaptól és a szennyezéstől szinte élettelen. És azért kiemelten boldognak kell lennünk, hogy Csepel belvárosában már nincs olyan, aki parkolni tudna napközben, ha orvoshoz menne, vagy ügyeit intézné. Persze Juhász doktornak és sleppjének, valamint a fideszes fővezéreknek elkerített parkolók bőséggel állnak rendelkezésre. 

Már négy éve csodálkozom azon, hogy a csepeli és az országos hatalom miért és miként tud embereket így kiforgatni magából? Az eddigi centralizált rendszerekben ugyanis a megszorításokat, leszámolásokat mindig konszolidációk követték. A hatalom tudta, hogy az állandó (permanens) közéleti feszültség, a társadalmat folyamatosan erősíti, a hatalmat pedig gyengíti.

Ebből a folyamatból, pedig törvényszerű, hogy hosszú távon a hatalom kerül ki vesztesen. Csepel sem kivétel: mennél hosszabb  az agonizációja, annál durvább a jelenlegi  hatalomnak a bukása!

Forrás: Horváth Gyula facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1213914552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása