CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hódolat a szégyennek?

2018. május 28. 01:04 - csú

marx_200_eve_szuletett_-2018-05-05.jpg„Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak”, szólt a frissen felkent magyar miniszterelnök kinyilatkoztatása Szlovéniában. A feddés Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szólt, aki nem átallott beszédet mondani Trier­ben, a filozófus születésének 200. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat megnyitóján.

Orbán sajnos nem fejtette ki, hogy Európának kiknek az emléke előtt kellene inkább hódolnia.

Az orbáni emlékezetpolitika ismeretében azért erről lehetnek elképzeléseink:

Hóman Bálint, a nyilas kultuszminiszter, Prohászka Ottokár, a zsidófaló püspök, Nyírő József, Wass Albert, az ugyancsak virtigli nyilas tollforgatók és még sok hasonszőrű alak. Az Orbán-kánon jellegadó figurái. Szobrokkal, emlékművekkel, díszkiadásokkal.

A magyar történelemben kevésbé járatos európai közvélemény tájékoztatására azt is elmondhatta volna, hogy említettek a francia Pétain marsall vagy az író Cé­line, a norvég Quisling vagy Knut Hamsun, a horvát Ante Pavelić, a szlovák Jozef Tiso vagy éppen a román Antonescu magyar megfelelői. Hódolat nekik. 

Üzenjük Európának.

Forrás: jos (es.hu)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4713999650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.28. 22:35:43

Blabla! Orbán maga mondta, ne azt nézzék mit mondok, hanem hogy mit teszek!

Elterelésként komcsizik meg marxozik, közben meg az MSZMP-párttitkár apuka KISZ-titkár fiacskája a szocializmusban megtanult módon nyúlja le a NÉP vagyonát, illetve hagyja hogy a rokonai és barátai széthordják az állam vagyonát, a köz és uniós pénzt! Marx helyett inkább tanulmányozza Ceausescu sorsát!
süti beállítások módosítása