CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Embertelen, kínos megoldás

2018. június 21. 02:19 - csú

semjen_zsolt_a_nagy_vadasz_karikatura_mem.PNGKereszténydemokrata kormányunk olyannyira emberi, hogy azt tervezi, az alaptörvényben tiltaná be a hajléktalanságot, mondván, nálunk ilyen nincs is.

Ennyire aljas, gerinctelen, képmutató, álszenteskedő hazugságot ilyen nyíltan az emberek szemébe vágni már minősíthetetlen tett.

Senki nem akar hajléktalan lenni, a sors teszi azzá, elég egy válás, munkanélküliség, betegség, és ha nincs megtakarítása, barátai, akik segítik, bizony hamar utcára kerülhet bárki. És visszailleszkedni is nehéz, mert milliónyi probléma adódik abból, ha valaki hajléktalan.

Egy ilyen nagy horderejű ügyet embertelenül megoldani, ahogy a kormány tervezi, felháborító, az pedig különösen, hogy az egyházak nem emelik fel hangjukat ez ellen.

A tízparancsolatban mi is szerepel? Segíteni kell a bajba jutott embereket, nem pedig még inkább nehéz helyzetbe hozni őket. Ha megvalósul a kormány terve, szinte bűncselekmény lesz az, hogy valaki hajléktalan. Persze mindig kell valaki, akit gyűlölhetnek, akikre ujjal mutogathatnak.

Most a hajléktalanokon van a sor, holnap talán a rokkantak kerülnek a célkeresztbe. Kiábrándító események sodrában élünk, kiszolgáltatottak vagyunk, és aki segíteni akar akár a hajléktalanokon, akár a menekülten, az ma már bűnözőnek számít. És mindez persze isten nevében történik.

​Makovics János (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914054616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása