CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyarországon lopnak el a legtöbbet az európai uniós támogatásokból

2018. június 28. 02:43 - csú

marabu_szamonkeres_az_eu-s_penzrol.jpegAz Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) éves jelentése alapján az EU tagállamai közül Magyarországtól kellene a legtöbb pénzt visszakérni csalás miatt.

Konkrétan az összes forrás 3,92 százalékát kellene visszafizetni, miközben a második helyen álló Szlovákiában csak 2,09 százalék ugyanez az arány, és a maradék 26 tagállam egyikében sincs 1 százalék felett a visszafizetendő pénz aránya.

A hivatal feljelentést

nem tehet, de ha csalást talál, jelezheti, hogy az EU-nak vissza kellene kérnie a neccesen lebonyolított projektekben felhasznált pénzeket.

A legtöbb vizsgálatot – tizenegyet – Romániában zárták le. A második helyezett Magyarországon és Lengyelországban 10-10 ügyben vizsgálták a nemzeti vagy regionális szinten kezelt uniós források felhasználását.

A jelentésben külön kitértek az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Eliosszal kapcsolatos tavalyi vizsgálatra is, amelyben az OLAF 43,7 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot, miután 35 közvilágítási pályázatot vizsgáltak meg, és súlyos szabálytalanságokat találtak.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2514065897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása