CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csikó sétányi iskola: a városvezetők hazugságaikkal hergelik és ugratják a csepelieket?

2018. július 03. 05:59 - csú

abel-borbely_kettos_portre_2.PNGBorbély Lénárddal és Ábel Attilával elszalad a ló, ha a tények  zavarják a polgármester és az alpolgármester nyugalmát

Már megint óriásit hazudik az önkormányzat hivatalos honlapja, a csepel.hu. A képviselő-testület június 28-i üléséről szóló tájékoztatónak a szerkesztő ‑  aki Ábel Attila alpolgármesternek, a csepeli média főcenzorának fennhatósága alatt működik ‑ a következő címet adta: „Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgey Iskolát – Ülésezett a képviselő testület”. (https://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/11357-romokban-hagyna-az-ellenzek-az-egykori-gorgey-iskolat-ulesezett-a-kepviselo-testulet)

Ülésezés az volt. A cím többi része: szín tiszta hazugság. Szerintem a tudósítás címe a kipróbált és jó néhányszor hazugság miatt lebukott főcenzor agyszüleménye. Ilyen, de még ehhez hasonló sem hangzott el az értekezleten. Mondhatnám, hogy a viharos testületi ülés miatt elvesztette a fejét Ábel Attila és néhány állandó tettestársa. Nem először és nem véletlenül kerültek hasonló helyzetbe. Másként fogalmazva: most is olyat adtak az ellenzéki képviselők szájába, amit ők nem mondtak.

Vegyük sorra a hazugsággyűjtemény állításait:

1) „A legnagyobb vita az egykori Görgey Iskola omladozó épülete miatt volt: az ellenzék nem támogatta, hogy az önkormányzat a bontási-átépítési munkálatok feltételeit megteremtse.”

A „legnagyobb vita” a 12. napirend („Javaslat az Önkormányzat tulajdonát képező, Budapest XXI. kerület 210181 hrsz. alatt levő, II. Rákóczi Ferenc út 49. szám alatti vagyonelem, illetve a 209961/30., 209961/31., 209961/36. valamint a 213002/38. hrsz ingatlanok forgalomképesség szerinti minősítésére és kezelésbe adására vonatkozó döntés meghozatalára”) kapcsán feltett ellenzéki kérdés után tört ki.

Takács Mónika megkérdezte, ha nagy nehezen az önkormányzat tulajdonába kerül valamikor, miért akarják forgalomképessé tenni, azaz eladni, a címben csak 213002/38-as hrsz-mal jelzett Csikó sétányi iskolát, hiszen a forgalomképessé tétel célja csak a későbbi értékesítés lehet. Borbély úr először meglepődött(?!), hogy az iskolai ingatlan egyáltalán szerepel a forgalomképessé nyilvánítandó ingatlanok listáján, aztán némi hezitálás után kollégái összehozták a választ. Lényege: nem akarják értékesíteni, és a bontáshoz erre van szükség, azaz ez a feltétele a bontásnak. Ezek szerint az önkormányzat csak akkor bonthatja le saját tulajdonát, ha előbb forgalomképes vagyonelemé teszi? Ebből következően a jelenleg korlátozottan forgalomképes vagyonelemek, pl. az intézmények területén eddig végzett bármilyen bontás, fejlesztés rendeletellenes volt, hiszen egyik esetben sem kellett az ingatlanokat átsorolni a forgalomképes vagyonelemek közé.

Emlékeztetnem kell a cikk íróját, szerkesztőjét és cenzorát arra is, hogy a mostani testületi döntés a volt Csikó sétányi iskolát az önkormányzat vagyonkataszterében forgalomképes üzleti vagyonelemeinek körébe sorolta és a Csepeli Városgazda Zrt. kezelésébe adta. Márpedig az üzleti vagyon nem tartozik a törzsvagyon körébe, forgalomképes, azaz eladható, és a Városgazda Zrt. a kezelésébe került vagyonnal gazdálkodhat.

Ha a vezetés nem akarta és akarja az iskolát eladni, sőt „közösségi központként” szeretné hasznosítani, akkor miért nem az önkormányzat törzsvagyonába, vagy azon belül a forgalomképtelen, esetleg a korlátozottan forgalomképes vagyonelemek közé sorolta az előterjesztő. Az érvényes vagyonrendelet szerint ugyanis az „Önkormányzat tulajdonába kerülő vagyont a megszerzéssel egyidejűleg, ..az Önkormányzat törzsvagyonába azon belül forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyonába – vagy az üzleti vagyon körébe kerül besorolásra”. https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/05.25/11_2012__V_03_or_vagyonrendelet_egyseges_2017-05-31.pdf  Tehát nem igaz a cikk azon megállapítása sem, miszerint az iskolát tulajdonba kerülése után „át kell sorolni a forgalomképes üzleti vagyonba.”

 

A képviselő-testület elé kerülő előterjesztésekért a polgármester a felelős, ráadásul ő volt az előterjesztő is, javaslata nem félreértelmezhető. A képviselői kérdés kapcsán kitört vita előterjesztésének következménye, felelőssége a kialakult helyzetért egyértelmű. Az értelmetlen kormánypárti sugalmazást, miszerint az ellenzék nem akarja a Görgei sorsát rendezni, szerintem már a saját híveik sem eszik meg.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8914089201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása