CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyávaságból, cinkosságból épülő torony látszik a csepeli HÉV ablakából

2018. július 06. 05:25 - csú

toronyhaz_csepel_mellett.jpgA 2010 után átszervezett fővárosi képviselő testület már nem választott, vagy listán delegált emberekből, hanem túlnyomórészt a kerületi polgármesterekből áll!  Azt mondták, azért, mert ez olcsóbb!  Lehet, hogy olcsóbb, de sokkal rosszabb! Egyébként az a legdrágább, ha fizetünk valamiért egy keveset, aztán teljesen haszontalannak bizonyul a gyakorlatban. Ez ugyanis annak a kevésnek a teljesen felesleges ráfordítását jelenti. Magyarul: ablakon kidobott pénz! 

Hát ilyenné vált a Fővárosi Közgyűlés! Most arról hallani, hogy Hernádi Zsolt MOL vezér felkereste Tarlós István főpolgármestert. Legott meg is jelent a hír, hogy megépülhet a kopaszi gátra tervezett 120 méteres Mol székház. 
Mintha eddig nem épült volna! 

Már egy fél éve látni az egyes villamosról (most már a csepeli HÉV-ről is) az

intenzív előkészületeket. Sőt, hatalmas betonelemek meredeznek az égnek. Épül a toronyház! A hírekből meg azt hallani, mintha még menne a huzavona arról, hogy épülhet-e, és ha igen milyen magasra a toronyház. Úgy látszik, hogy a méretet csak Tarlós nem tudja. Hernádi, Garancsi (Orbán) a tenyerébe nevet, mert ők már régen tudják. Most, hogy Lázárt elpaterolták az útból, és megkenték a kerekeket, gőzerővel mehet tovább a munka.

Nekünk, Csepelieknek is a polgármester személyében elvileg van egy fővárosi képviselőnk.
Ő eddig csak a 4-es metró vizsgálatának okán, és a Hév villamossá alakítása ügyében tette nem túl jó színben láthatóvá magát. Erről a kérdésről egy kukkot sem szólt! (Bizonyára azért, mert nem látja a túlparton növekvő betontorzót! Bizonyára 8 éve nem ült a HÉV-en szolgálati kocsija /meg kocsisa/ valamelyike szállítja állandóan a Budapesti Városházára, és vissza.)
De, ennél sokkal nagyobb a baj! 

Borbély, ha látta is a torzót, akkor se tudhatja, hogy mi az. Ugyanis a közgyűlés fideszes tagjai sincsenek tájékoztatva a döntésekről. Nem azért ültették őket oda, hogy a kollektív bölcsességben lévő előnyöket Budapest javára kihasználják, hanem azért, hogy az elvárás szerint nyomják a gombot! Ha akarna, se tiltakozhatna BL, mert ő ugyanezt teszi Csepelen! 

Nincs vita, nincs javaslat, nincs hozzászólás. Döntés van! 
Amit a főnök mond, az a gombnyomogatóvá silányított fideszes képviselő vélemény is. Szerintük így működik jól az illiberális rendszer demokráciája! 

Borbélynak /ezek tudatában/ esze ágában sincs megkérdezni, hogy mi van az Észak Csepelre tervezett magas házas beruházással? Ráday Mihály városvédő kérdését se teszi fel senki: vajon mi öröme lesz a nagyfőnököknek, ha a MOL székház tetejéről lenéznek a Gellért hegyre? Igényelték-e, hogy végiggondolják hozzáértők azt, hogy milyen rendszerbe szervezve lenne értelme magas házakat építeni Budapesten? Van-e erre kereslet? Mennyiben változtatja meg az ilyen épület az elődök által megtalált építészeti harmóniát a városban? Mert egyes emberek megalomániája, hatalmi, pénzügyi túldimenzionáltsága rettenetes károkat okozhat ám! 

Maga a magas házak ötlete nem elvetendő gondolat! 
Az ezzel kapcsolatos gondolkodás kézenfekvő, sőt hasznos dolog lehetne. A hatalmi, pénzügyi felsőbbrendűségre alapozott spontán akarnokság a megbocsáthatatlan bűn! 

És, ha van ennél nagyobb bűn, az a cinkosság, amit azok követnek el, akik (gyávaságból, megalkuvásból) támogatják az akarnokokat. Ezzel pedig évszázadokra tönkreteszik a világ egyik legszebb fővárosának látképét! Gyerekeik, unokáik örökségét.

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2414076189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása