CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Börtönbe kerülhet a Fidesz-kormány egyik kedvenc vállalkozója

2018. július 09. 02:34 - csú

kuna_tibor.PNG„Mikor fehér ingben, mikor pufidzsekiben, de mindig ott volt, amikor a fideszes elit kivonult a nyilvánosság elé” – így írt a 444.hu portál Kuna Tibor (képünkön) vállalkozóról június végén, amikor kiderült, hogy a Fidesz-frakció korábbi kabinettitkáraként dolgozó férfi sok millió forintos kárt okozhatott az adófizetőknek.

Kuna az elmúlt években több milliárd forintnyi állami megbízást nyert el a cégeivel, s most az ügyészség azzal vádolja, hogy fiktív számlákkal próbálta elkerülni 54 millió forintnyi adó megfizetését.

A vállalkozóra az ügyészség letöltendő börtönbüntetést s az okozott kár értékében vagyonelkobzást kért. Kuna üzleti sikerei már a Fidesz 2010- es hatalomra jutását követően  megindultak: egyik cége például

(a tavaly 7 milliárd forint feletti árbevételt elért Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.) már 2011 és 2014 között hússzorosára növelte éves árbevételét, elsősorban közpénzből finanszírozott megbízásokon keresztül – írta meg  a Magyar Narancs.

Épp ezzel a céggel kapcsolatban talált kifogást most az ügyészség: mint a 444.hu portál is megírta, a vállalkozót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolják. Kuna másik cége, a Trinity International egyébként idén év elején kapott 5,5 milliárd forintos megbízást – ismét közpénzből – az Állami Szerencsejáték Zrt-től.

Kuna Tibort a mostani adócsalási ügyben már 2016-ban kihallgatták, igaz, tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt, és ezt követően nem is csökkent a cégei által elnyert állami szerződések sora. A siker most, június végén látszik megszakadni: a májusi vádemelés után néhány héttel „a közbeszerzési szabályok megsértésére” hivatkozva váratlanul felmondta   Kunáék egy másik vállalkozással közös szerződéseit a milliárdos kormányzati reklámkampányokat lebonyolító Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Kuna Tibor a Miskolci Egyetemen tanult politológiát. 1999-től az Ifjúsági és Sportminisztérium főosztályvezetője volt (a fideszes Deutsch Tamás minisztersége idején), majd   2003-tól kabinettitkárként dolgozott a Fidesz-frakciónál.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4514098481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása