CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gergely Zsófia: Az ellenzék rántsa félre a kormányt a könnyebb úton!

2018. augusztus 25. 04:24 - csú

gergely_zsofia_szinesben-255.pngIványi Gábor arról beszélt: ahogy ő hiába próbált - ráadásul az ország augusztus 20-i hangzatos születésnapján - ennivalót vinni a tranzitzónában éheztetett menekülteknek, az ellenzéki képviselők is menjenek oda. Legyen bármilyen hitű vagy akár hit-telen, aki homo sapiensnek tartja magát, nem intézheti el ezt migráncsozással.

Maga Iványi is kimondta: nem az a kérdés, beengedjük-e őket. Ő egyedül állt a tranzitzóna bejáratánál a kenyérrel, meg a halkonzervekkel, de van elég ellenzéki politikus, menjen oda minden nap más, hogy nem hagyhatják feledni ezt a 2018-ban anakronisztikusan barbár megoldást. Később ezen annyit módosított, hogy nem akar diszkriminálni, mehetnek akár a kormánypártiak is.

Utóbbira persze az Orbán-rezsim világában még matematika esély sincs, az

Orbán Viktor pórázának végén agonizáló, csak nevében képviselőktől felesleges nemhogy bátorságot, de minimális emberséget várni.
Szóval hiperreálisan számoljunk csak az ellenzékkel, ha már roppant aktívak, mikor a felemelt fizetésükre kell nyomni az igen gombot.

Nézzük, mi történt Iványi felhívása után:
Gyurcsány Ferenc, vagyis gyakorlatilag maga a DK addig jutott, hogy a Facebookon megdicsérte a lelkipásztort. Ennyire futotta, egy valószínűleg pár percet felemésztő bekezdésre, amire így pontosan ugyanannyi energiát szentelt, mint amennyit Orbán Ráhel eldobott szaros pelenkájának egy másik online írásban. Vagyis csak szavak.
Az MSZP közben egy – amúgy valóban etikátlan – milliárdos kormányzati ingatlanvásárláson rugózott, illetve olyanokkal roadshow-zott a médiában, hogy akár a jobbikos jelölt mögé is beállnának. Szavak.

Szél Bernadett bedobta, mit bedobta, úgy odacseszte a törölközőt, hogy az eddig kétkedők számára is világos: nem lehet más a politika. Azóta is röpködnek az egymást anyázó nyilatkozatok. Szavak.
A Jobbik intenzíven tovább szteppel saját romjain: a piros lappal leléptetett Toroczkai és Dúró Dóra bejelentették, hogy a pártból leszakított miniszemétdomb egy külön párt lesz. Szavak.

Egyedül a most már független Hadházy Ákos vette a fáradtságot, elment zsemlét venni, és mivel őt képviselőként be kell engedniük, körbejárja a zónát.

Hadházy tettét nem lebecsülve, ki kell mondani: ebben a vitatott és nehéz, de szimbolikus kérdésben az ellenzék ugyanúgy kollektíven leszerepelt, mint április 8-án. Pedig augusztus 20-án itt volt az alkalom, hogy egyetlen pillanatra félrerántsák a kormányt a könnyebb úton. A könnyebb úton, amit már nyomvályúsra kijártak.

GERGELY ZSÓFIA (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2714201187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása