CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Óvodásokat és profi színművészeket változtatnak biodíszletté

2018. október 02. 04:24 - csú

orban_ovodasokkal_politikai_pedofilia_1.pngorban_viktor_a_kecskemeti_szinhazban.PNGMi a közös a két fotóban? Orbán "véletlen, spontán " találkozása óvodásokkal és színészekkel

Új műfaj van kibontakozóban, amit úgy neveztem el: Orbán Viktor betoppan. Ez a napjaink NER lakájmédiájában szárba szökkenő nóvum a helyszíni riport egy alfaja, amelynek egyik zsenialitása, hogy mindig arra jár egy profi fotós vagy videós stáb, hogy megörökítse a spontán, váratlan eseményt.
Készült már toppanás-riport véletlenül éppen a kampányidőszakban egy óvodában, az óvó néni alig győzte összetrombitálni szegény gyerekeket díszletnek.

De ilyen volt az egri aláírásgyűjtés is, amikor a váratlanul meglátogatott család minden tagja a munkanap közepén ünneplőben sorakozott a nappaliban – még szerencse, hogy

itt szembejött páratlan spontaneitással egy kapatos kukás.

E toppanós művek főmotívuma tehát a kormányfő, amint Mátyás királyként vegyül az egyszerű pórnéppel. Jó, tudom, Mátyás a jóságos a folklór szerint trottyos nadrág helyett éppen hogy álruhában ment jót tenni, nehogy felismerjék. Nagy történeti időtávot ugorva amúgy is inkább a Rákosi-korszak beszámolóihoz hasonlít az, ahogy Orbán pár napja a szolnoki Szigligeti Színházban bukkant fel. Ha már a városban járt a Béres üzem avatásán, miért ne ugrott volna be a Fidesz régi nagy hívéhez, a színházigazgató Balázs Péterhez. Érdekes, hogy oda soha nem toppan, ahol éppen Alföldi Róbert rendez, de ne kötözködjünk, mindenhova nem juthat el.

Az eseményről a zsebmédia az új műfajba illő alkotásban számolt be, kiemelnék pár fordulatot a stiláris szint bemutatására:
-Orbán a színház előtt téren folyó építkezésen munkásokkal beszélgetett „csak úgy a kerítésen keresztül”.
- Orbán befelé jövet bemutatkozott még! a portásnak is – figyelem: „ő is ember”-fíling - és „benyújtotta a kezét az üvegablakon”. 
- Orbán az (ál)meglepett Balázs Péterrel a színpadon beszélget, ahol amúgy emiatt a főpróba szakadt félbe. 
- Na de az éppen próbáló színészek ezért nem haragudtak, sőt – idézet jön - „kitört az ováció”. Orbán szelfizik, „fényképezkedhetett mindenki, aki csak akart”.

És ez a toppanás-riport így megjelent. Egy szám mondjuk kimaradt: nemrég jelentették be, hogy a kormány 4 milliárd forintot ad a színház felújításárára.
Mégis sajnálom a szolnoki színészeket. Az ovisok, a kukás, a kampányvideóban felhasznált család után profi színművészből váltak biodíszletté a saját színházukban. Napjaink legmonumentálisabb színjátékában, amit sokmilliónyi magyar néz és egyben fizeti a színpadra állítás minden költségét. De ha csak a közönség többséggé machinált kisebbsége tapsol, akkor vajon mikor kerül le a műsorról?

GERGELY ZSÓFIA (Klubrádió)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1114270193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.10.02. 08:03:16

Ugyanígy szedték elő Miskolcon Pelczné Gáll Ildikót, a háromgyermekes családanyát, akinél annak idején "spontán" családlátogatást tett Orbán Viktor, hogy lássa hogy élnek a miskolciak! Aztán meg javítani kellett a férfi-nő arányt, s ottantól kezdve Pelczné minden volt már, Fidesz-alelnök, parlamenti alelnök, jelenleg brüsszeli képviselő.

Csepelen a gyár kimúltával kivesztek a prolik, Orbánnak azért még sikerült elcsípnie egy különösen buta példányt, aki aztán azóta már minden volt, rezsibiztostól migránsbiztosig, most éppen honvédelmi államtitkár!
süti beállítások módosítása