CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy élményektől fosztja meg a csepeli gyerekeket az önkormányzat

2018. október 19. 05:16 - csú

takacs_monika_a_csmo_kapujaban.PNGTakács Mónika, a Csepeli Munkásotthon igazgatója

Korábban minden évben több napon keresztül 4-5 teltházas előadássorozatot tudott tartani a Csepeli Munkásotthon csodaszép színháztermében. Az önkormányzat hozzáállása miatt újabban egyet is nehezen tudnak összehozni, a színvonalas előadások ellenére.  - Erről - miként a 21ora.hu írja, Takács Mónika, a Munkásotthon igazgatója számolt be a Facebook-oldalán. A nagy múltú, de bizonytalan jövőjű kulturális intézmény a mai napig igen színvonalas szolgáltatásokkal várja a csepelieket, annak ellenére, hogy a fideszes kerületi vezetés nyolcadik éve ott és úgy nyírja, ahogy csak bírja.

“Itt van Csepel szívében, a Csepeli Munkásotthonban a Csepel Színház. Belső kialakítása kivételesen szép és hozzájárul a klasszikus színházi élmény átéléséhez. A terembe érkező vendégek szinte kivétel nélkül elismeréssel lépnek be az ajtón, a gyermekek pedig csodálattal néznek körbe, a terem ünnepi hangulatot sugárzó díszítése miatt” – olvasható az igazgatónő bejegyzésében.

Minden évben szervezünk előadásokat óvodásoknak és iskolásoknak is – folytatja Takács Mónika.

“Néhány évvel ezelőtt még több napon keresztül 4-5 teltházas bérletes előadássorozatot tudtunk leszervezni, mára már egyet is nehezen, a színvonalas előadások ellenére.”

A legszomorúbb az intézményvezető szerint az egészben, hogy a csepeli óvodákból egyáltalán nem hozzák a gyerekeket, míg a közeli településekről több csoport is érkezik.

“Tudjuk, hogy ennek a jelenségnek több összetevője van, de az is biztos, hogy az iskolákat leginkább a KLIK tartja fogságban, a maga kiszámíthatatlanságával, az óvodákat pedig az önkormányzat nagyon is kiszámítható módon”

– írja.

“Sajnálom, hogy a csepeli gyerekek az oktatási intézmények által nem kapnak támogatást arra, hogy megismerjék Csepel egyik ékkövét és méltó módon találkozzanak a művészettel”

– zárul a bejegyzés.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5714303923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása