CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem a rezsi csökken, hanem a hazug rezsicsökkentőket elviselők száma

2018. október 31. 05:59 - csú

nemeth_szilard_szemetes_kukas_karikatura.PNGAz index.hu-n közölt rajzon Németh Szilárd őrjöng, egy  csordultig telt kukát fenyeget. Pedig micsoda rezsiharcosnak látszott...!  Élmény volt nézni, amikor még 2012-2013-ban, az akkori karikatúra szerint 002-nsz-indian-777.pngnarancs színű hózentrógeres fürdőgatyában, franciakulccsal a kezében állt a csepeliek elé: reszkessetek, ti sötétben bujkáló kommunisták, a hatalmas nyereséget külföldre vivő, gaz közszolgáltató társasági vezérek, itt van már a rettenhetetlen Németh/Rezsi Szilárd.   

Azóta azonban sok minden megváltozott. Nemcsak maga a Nagy Rezsi Szilárd lett termetben is szilárdabb, de most már nem narancsos hózentrógeres fürdőgatyában, franciakulccsal „állítják” a karikaturisták a csepeliek elé. A honvédelmi államtitkári beosztás khaki színt „követel”, s az államtitkári kézbe már nem franciakulcsot kell rajzolni, hanem kalasnyikovot.

Napjainkban kiemelt  pártalelnöki feladatai között tartják számon a

kötcsei főszakácsi feladatkör betöltését is, amikor ugyanis nemzeti színű rövidnadrágban, fehér pólóban, kék köténnyel kell pózolnia  hívei körében. Ilyenkor valószínűleg nem is egyszerű fakanállal kell kevergetnie a pincepörköltet, hanem a kedvenc csepeli szobrásza által faragott nemzeti fakanállal. Németh ugyanakkor egyre többször fényképezteti magát harckocsi-, pontonhíd- vagy repülőgépszakértőként. Szédítő karrier. És nem látszik a vége. Még elnöki első fegyvernök és főszakács is lehet belőle, ami újabb és újabb alkotásokra inspirálja majd a karikatúristák népes táborát.  

Akkor most, karrierje csúcsán, miért ilyen dühös a teli kuka előtt? Feltehetően azért, mert rezsicsökkentési álmai elszállni látszanak. Öt évi küzdelem után sem vagyunk az elsők Európában, s 2030-ra sem várható komoly csökkenés a teljes háztartási rezsiköltségek alakulásában, s nem valószínű, hogy megelőzzük az előttünk lévő 13-14 európai országot. Egyre nagyobb a magyar társadalom kettészakadása is. A fűtési időszakban, a rezsicsökkentés ellenére tízezrek szennyezik a levegőt korszerűtlen fűtési rendszerek használatával. Sajnos ebből Csepel sem marad ki, időnként Budapest leginkább szennyezett levegőjű kerületei között tartják számon.

A szelektív és a háztartási hulladékszállítás vonatkozásában is elbuktak a rezsicsökkentési tervek. Már nemcsak a beharangozott 116 településen, de Budapest több kerületében, így Csepelen is komoly gondok vannak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. működésével. A nyár elején tapasztalt kerületi szeméthegyek elszállítása körüli botrányos körülmények, a heti szemétszállítások immár rendszeressé vált elmaradásai bizonyítják, hiba volt a rezsicsökkentés módja. A feladattal foglakozó cégek lerohasztása, a központi kukaholding létrehozása, amellyel kivonták a fejlesztési milliárdokat ezekből a társaságokból, egyúttal sokszázezres, nem egyszer milliós fizetéseket garantálva a holding vezetői részére, padlóra vitte a gazdasági társaságok jelentős részét. A szemét meg csak nő. A vesztesek megint az emberek, köztük a csepeliek.

Németh Szilárd, vélem, már túllépett mindezen. Nem érdeklik kudarcos harcai, emberi, választási vereségei, bukásai, a róla készült/született gúnyos karikatúrák, kemény viccek. Éli világát. A hatalomban, a hatalomért. Már lakókörnyezetében is ritkán látják, a helyi rendezvényeken, programokon meg egyre többször fordul elő, hogy a polgármester által, illetve írásos üzenetével „van jelen”. A rezsicsökkentés meg folytatódik. Csak másképp. Nem a rezsi csökken, hanem a hazug rezsicsökkentőket  elviselők száma.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414335111

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása