CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Személyeskedés, vádaskodás a higgadt, érvelő vita helyett

2018. november 03. 05:34 - csú

Részletek Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselőnek abból a publicisztikájából, amely a legutóbbi képviselő-testületi ülés hangulatát, az ottani történések körülményeit tükrözi:

fidesz-narancs_szajtomesre_6.PNGKépviselő-testületi ülés volt Csepelen október 18-án. A fideszeseknek az utóbbi időszakban kissé visszafogottabb hangnemét most az újra a hatalomféltésből adódó hisztérikus agresszivitás váltotta fel. Ennek főszereplője, és gerjesztője Borbély Lénárd. Ő az, aki minden napirend előterjesztője, és (naivságát leplezni akaró magabiztossága szerint) minden szakkérdés legjobb ismerője. Bármely szakpolitikai kérdésre csak személyeskedő, vádaskodó, a szakmaiságot nélkülöző, hazug választ képes adni. Hiába kérdezte tisztelettel Takács Mónika MSZP-s képviselő, hogy mi történik a Daru-dombnál megvásárolt „Dagi csárdával”, hogy lehet az oda tervezett vendéglátó-ipari komplexumból fél évtized alatt egy budi, a válasz; „Munkásotthont csődbevivő igazgató szakértelmének (vélt) hiánya” volt.

Az, hogy a kérdés és a válaszadás között semmilyen összefüggés nincs, azt mutatja, hogy a felvetés jogos, a kérdés az előterjesztő véknyát érte, az elkövetett bűn pedig büntetésért kiált! 

A testületi üléseken későbbiekben sem lehetett az előterjesztések tartalmát firtatni, mert

az előterjesztőnek mindenről a 2010 előtti időszak hallomásokra épített dolgai jutottak az eszébe. A higgadtan vizsgálódónak persze feltűnhet, hogy valószínűleg azért ily vehemens a reakció, mert disznóságok húzódnak mögötte. Ezt szerették volna górcső alá venni, - szerettek volna valós információt kapni - az ellenzéki képviselők.

Már többször felhívták a  polgármester figyelmét, hogy a költségvetésből, és az adókból származó közpénzek felhasználását szabályok (törvények, rendeletek) rögzítik. Nagy hiba, (egyben törvénytelen) ha egy önkormányzat a versenyszférába kíván beavatkozni, mert ez nem az ő adottságainak terepe. Azért, mert feladatköre általi determináltsága itt óriási hátrányokat mutat az ott honos szereplőkkel szemben. Erre hivatkozva az ellenzéki képviselők óva intettek a volt Dagi (majd Bajnokok Étterme) megvásárlásától.

A Németh-Borbély tandem azonban félrerúgta az akadékoskodókat, fideszes többségével megszavaztatta, az akkor már becsődölt és nulla értékű düledező csárda megvételét. Biztosan tudható volt már akkor is, hogy a vásárlás az önkormányzatnak és ezáltal a csepelieknek semmi hasznot, semmi értéket nem jelent, viszont a kiadások a megvásárláson túli költségek tekintetében jelentősek voltak. (őrzés, életveszély elhárítás, karbantartás, közüzemi díjak, adók stb.) Ezzel szemben a piaci értéken felüli, igen jelentős profitot hoztak az akkori tulajdonosoknak. Könnyen belátható, hogy itt a korrupció lehetőségét látta felbukkanni az ellenzék. Ezért volt kénytelen tiltakozni a közpénz ilyen formán történő elherdálása ellen a képviselők egy csoportja. A Németh Szilárd, Borbély Lénárd aláírásával kirakott tábla tanúsága szerint 2014-re „itt vendéglő, és vendégház fog létesülni”! 
Hát nem létesült! 

Most Borbély azzal védekezik, hogy több mint 400 milliós az a tervezettre számított költségvetés, amit nem mer már bevállalni! Én meg azt gondolom, hogy ezt tudták már akkor is mikor megvették! De, ha nem tudták, mert semmilyen hatástanulmányt nem készítve erőltették a testület fideszeseire a bűnös döntés, akkor ugyancsak bűnösök! És ezért egyszer számot kell, hogy adjanak. Minden racionális tény azt mutatja, hogy igaza volt az ellenzéknek, amikor harsányan érveltek a Dagi csárda (akkori megvétele, mostani bontása, és helyén klozet építése) ellen! Hűtlen kezelés bűntettét követi el az a vezető (politikai és jogi-szakmai), - aki annak ellenére, hogy felhívták a figyelmét - mégis belekényszeríti az önkormányzatot, előre láthatóan veszteséges, bűnös ügyletbe. És nem a „Dagi” az egyetlen bűn! 

Kasler Miklós tíz parancsolata alapján hazudni is bűn! Ezért bűn azzal érvelni, hogy Takács Mónika igazgatóként tönkretette a Munkásotthont. Takács Mónika már az emberi erőfeszítések felett igyekszik a patinás csepeli művelődési házat megőrizni az ittenieknek....  A fiatal szakember munkáját Németh Szilárd azzal teszi lehetetlenné, hogy elérte a NER-kormányban, hogy a Munkásotthon semmilyen állami támogatást ne kapjon! Borbély Lénárd meg abban jeleskedett, hogy az önkormányzati támogatástól fosztotta meg a százéves intézményt, és eltiltatta a csepeli iskolákat, művészeket, csoportokat attól, hogy rendezvényeket szervezzenek, és ezzel bevételt képezzenek a „melósnak”. 

Ez a velejéig bűnös társaság maga alá akarja gyűrni, el akarja törölni, meg akarja szüntetni az intézmény évszázados hagyományait, régen megszerzett függetlenségét. Nemcsak a Munkásotthonnak, hanem egész Csepelnek!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214329613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása