CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd kitúrta Orbán Viktort

2018. november 05. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 29-én megjelent 27. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

rajtunk_hiznak_orban_es_nemeth-777.pngHa fejlesztés, akkor Borbély Lénárd polgármester (bringaváros, Szabadkikötő, ha Magyarország, akkor Németh Szilárd (birkózás, migránsügy, bevándorlás, lakáskasszák, hajléktalanok, Demeter Márta). A két fideszes programjai, avatásai, megnyilatkozásai alkotják a Csepeli Hírmondó legújabb számának „gerincét”. Borbélyt most is egy-egy fejlesztés átadásán mondott beszédével idézik, míg Németh két teljes oldalas riporttal került a lapba. A többi a szokásos: az MSZP, a DK bírálata, avatás, koszorúzás, egy kis nevelés-oktatás, kultúra. Kimaradt viszont Orbán Viktor, s Németh „Így főzök én” rovatának sem jutott hely. Elképesztő hanyagság a szerkesztőség részéről. Talán mentség lehet a tulajdonos és képviselője előtt, hogy Csepelen nincs semmi változás, mindenki mindennel elégedett. Mármint a lap cikkei szerint.

Semmi hír a csepeliek mindennapi életéről, gondjairól. Most sem fért a lapba a közéletet leginkább foglalkoztató több kérdéskör: a HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte stb. Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák a polgármestert, milyen alapon nyomozott egy ellenzéki képviselő ellen, vagy Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Némethnek bocsánatot kellett kérnie, mert hazudott, vagy, hogy még a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta.

Véleményünk a cikkekről:

1) Nem támogatta az MSZP-DK az útépítések gyorsítását

A nyilvánvaló hazugságot is átveszi a Csepeli Hírmondó, ha azt a gazda is akarja, ráadásul a csepel.hu-n már le is közölte. Igaz, a csepel.hu más címmel tudósított az október 18-i KT-ülésről, ami ráadásul aláírás nélkül jelent meg, a CSH-ban pedig L.G. vállalta az írás rövidítését, s aláírását. Lelke rajta. Hogy miben hazudott a gazda és most a CSH, az alábbi linkre kattintva olvasható.

https://csepeliek.blog.hu/2018/10/25/szukseghelyzetben_vandalbiztos_hazugsagokkal_operalnak_csepel_varosvezetoi

Blogunkon megjelent írás lényege: a testület nem is tárgyalt az útépítések gyorsításáról, a téma kapcsán megemlített előterjesztésben meg szó sincs az útépítések gyorsításáról. Ha nincs hazugság, akkor az Ábel Attila féle kampánystáb kreál, majd az ellenzékre fogja: ők mondták!

Hazudnak az urak!

2) Megújulnak az utasvárók

Két kérdésünk van a cikkben leírtakhoz:

> Az egyik, hogy a buszvárók nem az önkormányzat tulajdonában voltak, nem neki, hanem a tulajdonosnak kellett volna felújítani, és végül, nem is az önkormányzat újítja fel. Akkor miért „spórolt a kerületnek” 127 millió forintot az önkormányzat vezetése?

> A másik a buszvárók felújításának határidejére vonatkozik. A képviselő-testület tavaly november 30-i ülésén 2018. december 31-ét jelölte meg az utasvárok „projekt előkészítésére és lebonyolítására”.  https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/12.14/jegyzokonyv_2017_11_30_csepel.hura.pdf Mi az oka és ki a felelőse a várható késésnek?

3) Kilencvenéves a Szabadkikötő

Azt mondta Borbély úr a köszöntő beszédében, hogy a „kerület identitásában a legfontosabb

szerepet az ipari fejlesztés játssza, amely munkahelyeket teremt”. Még 2014-es, 35 pontos választási ígéretében konkrét számot is kimondott: „1. A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek.” Az ígéretből csak az alábbiak nem valósultak meg:

> Bár még nincs vége a ciklusnak, de már látszik, hogy az 5000 munkahelyből az ötöde sem valósul meg.

> Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot sohasem tárgyalt és fogadott el a képviselő-testület.

> Az alábbi adat nem támasztja alá a tisztes munkát és megélhetést ígérő mondatrészt sem: Csepel lakossága 2015-höz képest közel 800 fővel csökkent. A népesség fogyása, a népességkutatók szerint jövőre sem állítható meg. Ezek szerint a csepeliek a jól hangzó ígéretek ellenére is itt hagyják a kerületet.

Ami pedig a Szabadkikötőt illeti, Cs.A. szerint, a „Budapesti Szabadkikötő Zrt. 2006-ban kezdte el működését.” A Budapesti Szabadkikötő és Logisztikai Zrt. 2005. szeptember 1-én jött létre, s 2007 óta használhatja az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ címet.

Németh Szilárd most is csak levele útján tudott megjelenni az ünnepségen. Most azt írja: „ma a kormány számára kiemelten fontos …a csepeli Szabadkikötő modernizálása”. Amivel egyet lehet érteni, csak az a baj, hogy Németh úr, 2008-2010 között, még ellenzéki képviselőként, folyamatosan támadta a kikötő egyik medencéjének, a fejlődés érdekében történő feltöltését, annak ellenére, hogy az önkormányzat és a környezetvédelmi hatóság már 2007-ben kiadta hozzá az engedélyt.

A cikkhez ajánljuk még olvasóink figyelmébe Bárány Tibor „Hajózás, MAHART, Szabadkikötő: történeti vázlat” c. összeállítását: http://www.21keruleti-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=hajozas-mahart-szabadkikoto-torteneti-vazlat

4) Felelősek vagyunk egymásért

    Kisebbségvédelmi egyezmény

    Fokozott a készültség a déli határon

    Németh Szilárd: Demeter Márta ismét hamisított

Most csak három oldalt kapott a CSH Magyarország rovata. Ez a három oldal gyakorlatilag Németh Szilárdé, most még Orbán Viktor sem fért bele. Vajon mit szól ehhez a kormányfő propaganda minisztere?

Németh Szilárddal, TK a polgármester belső és legtitkosabb újságírója készíthetett, kétoldalas riportot. Kérdései a migrációra, a lakáskasszákra, a hajléktalanságra, a kárpátaljai magyarok helyzetére, Demeter Mártára terjedtek ki. Így nem kérdezhette meg, bár lehet, hogy nem is akarta, hogy a fideszesek miért szavazták le a parlament gazdasági bizottságában a Csepellel kapcsolatos, ellenzéki, fejlesztési javaslatokat, vagy, hogy miért nem kér bocsánatot a nyilvánosság előtt hazugságáért, amelyre bírói döntés is kötelezi.

 

A riport témáival nincs értelme részletesen foglalkozni. A riportalany megismétli az eddig ismert, migrációval kapcsolatos központi lózungokat, hazugságokat, saját, nyögvenyelős mondatait. Magyarázkodásai szánalmasak. A lakáskasszák ügyében kijelenti: „nem szüntettük meg, csak az állami támogatást más, hatékonyabb formában kívánjuk felhasználni”. A hajléktalanok méltóságát félti, miközben bizonyítottan nincs annyi férőhely az országban, mint ahányan az utcán élnek, de nem érdekli az sem, hogy már két bíróság is alkotmánysértőnek tartja az elfogadott törvényt. A felelősségre apellál, amikor hosszú politikusi pályája alatt képtelen volt minden felelős párbeszédre, együttműködésre a civil szervezetekkel, a gazdasági vállalatok vezetőivel, érdekvédelmi képviseleteikkel, az ellenzéki pártokkal.       

 

-----------------------------------------------

 

További kimaradt események:

Október:

21.

Baleset történt a Kossuth Lajos utcában, a McDonald’s étterem előtt.

22.

Kigyulladt egy munkagép Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton. A tűzoltók eloltották a tüzet.

23.

Közösen köszöntötte október 23-át az MSZP, a Párbeszéd és a DK a Nagy Imre ÁMK – nál lévő emléktáblánál. Ünnepi beszédet Takács Mónika, az önkormányzat képviselője, az MSZP frakció tagja mondott.

24.

Hajózás, MAHART, Szabadkikötő – történeti vázlat címmel rendezett programot a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai helyiségében.

Baleset történt a Weiss Manfréd úton, a Szállítók útjánál.

26.

Kigyulladt egy hajó a csepeli Szigetcsúcsnál. A tüzet tűzoltók fékezték meg, személyi sérülés nem történt.

27-28.

Kétnapos Országos Öregtáncos Találkozó volt a Csepeli Munkásotthonban. A X., jubileumi találkozón többszáz táncos vett részt.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914342801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása