CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hordja el magát? Keringő a kuka körül

2018. november 08. 03:48 - csú

kuka_csordultig_telve_csillagtelepen.jpgAz Orbán-kormány hagyta gyűlni a szemetet és az indulatokat.  Az utolsó utáni pillanatban, a múlt héten 26 milliárd forintot csoportosított át a szemételhordási tűzoltó (katasztrófavédelmi) munkára. Miközben reméljük, hogy a képen látható csillagtelepi szeméthelyzet nem ismétlődik meg, azért jelezzük, egyelőre csak a szeméthegy csúcsát tüntették el. Az áldatlan helyzet valódi okainak felszámolásához egyelőre hozzá sem fogtak...

Minden hónap hoz egy-két újabb kormánybotrányt, a focimeccsekre most már menetrendszerűen repülőgéppel repkedő miniszterelnök esete után bontakozik, dagad egy újabb, a szemétügy. Több tehetetlen, állami vízfej után a rezsicsökkentés megalapozására létrehozott Kuka holding (NHKV) évek óta nem fizeti ki a szemetet begyűjtő és kezelő cégeket, amelyek közölték, a béreken kívül már semmi járulékos költséget nem képesek fedezni (gépkocsik karbantartása, javítása, üzemanyagköltség), ezért nem folytatják a munkát. Afelé haladunk, hogy az utcai szeméthegyek országa leszünk?

„Azt se tudják megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiány, így az

állami cégnek nincs elfogadott mérlege a múlt évről. Információnk szerint 7 és 15 milliárd forint között több szám is szóba jöhet... A kukaholdingnál 110 milliárd forint a tervezett éves forgalom, ez azonban nem tud összejönni, mert két évvel az indulás után még mindig nem működik rendesen a rendszer legfontosabb eleme, a számlázást bonyolító szoftver... (amit) a miniszterelnökkel baráti kapcsolatot ápoló Garancsi István üzlettársai szállítottak az NHKV-nak.” (24 hu.)

A kormányszóvivő a minap közölte, hogy a Katasztrófavédelem kapott utasítást a probléma rendezésére, jól érzékelve, hogy ennek a helyzetnek a kezelése most már oda tartozik, csak hát, ami a lényeget illeti, ez a szervezet képes megszervezni egy olyan munkát, ami nem profilja, és amire nincs szakmailag felkészülve?  Vagy itt is bekövetkezik, hogy a szemétbizniszt újabb családtagok és elkötelezett barátok kezébe játsszák át?... És a rezsicsökkentés meseszerű beetetésével megemelik majd a szemétbegyűjtés és az elhelyezés árát.

Forrás: Lendvay Gábor (Élet és Irodalom)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9814341079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása