CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Favágók!

2018. december 11. 05:59 - csú

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz.JPGAki mostanság a Hollandi úton  jár, azt látja, hogy a volt napközis tábor összes kicsiny épületét ledózeroltatták, a fákat mind kivágták. Itt csepeli nemzeti focipálya fog épülni?

A csepeli önkormányzati kommunikációs főnöke éveken keresztül gyalázkodott a közösségi oldalon azért, mert tudomása szerint, a szocialisták 2010 előtt a Hollandi úton, - az akkor még működő napközis tábor területére - beépítési tervet készíttetek. Mindenféle kommunistának és nép ellenesesnek, saját zsebre dolgozónak lehordta az előző vezetést és testületet az ötletért. Az építési elképzelést úgy állította be, mint a csepeliekkel szembeni merényletet! 
Aki mostanság a Hollandi úton arrafelé jár, azt látja, hogy a volt napközis tábor összes kicsiny épületét ledózeroltatták, a gyerekeket a területről már régen kiebrudalták, és mára a fákat mind kivágták. Nyilvánvalóan azért, hogy a területet beépíttessék. 

Mert, ha ők (Fidesz) építik be, az más! Ha fideszes ötlet alapján épül oda birkózó csarnok, ház, emlékmű, akkor azok nem takarják el a Hollandi út lakói elől a dunai kilátást, csak a szoci. Ábel Attila alpolgármester nem gondolt bele, hogy nyáron majd, - a negyven fokos melegben, és a vakító napsütésben - mennyire fognak hiányozni az éltető, és enyhülést hozó őshonos fák. Nem fogja helyettesíteni őket sem a beton, sem az üveg, sem az aszfalt! Élhetetlen, lakhatatlan lehet majd a terület. Ahol korábban gyerekek hancúroztak,

felnőttek szaladgáltak, kutyusok ugrándoztak, ott hamarosan fotóhomokot fog kergetni a forgószél. 

Az alpolgármester szerint bizonyára azért kezdték az ősi fák kivágásával a legújabb vitézkedésüket is, mert ezek a gyönyörű fák mind megbetegedtek! Szinte látom Attila könnyes szemét, amikor bejelenti: nem lehetett a fák életét megmenteni! Valószínűleg éppen ugyan úgy, mint a szent Imre téri fairtások alkalmával. Érdekes, hogy, a fák éppen ott-, és éppen azokon a helyeken betegedtek meg tömegével, ahová a Borbélyék pavilonokat akartak építtetni. (A népnyelv szerint azért, hogy egy kis berúgásért ne kelljen messzire menniük.) Azokra a kocka-kócerájokra ugyanis sem keresleti, sem szolgáltatói igény nincs! Csak a kivágott fák helyét kellett velük eltakarni. A nyilvános illemhelyre viszont igazán nagy szükség lenne, de azt az egyik pavilon-elemmel jól elreteszelték a rászorulók elől!

A pusztítás akkor is az, ha jó szándékot feltételez. A Tamariska dombon is kipusztították az őshonos növényzet nagy részét, hogy kálváriát, utat építsenek a helyére a népnek. Aztán, hogy a nép nehogy komolyan vegye az invitálást Krisztus utolsó útjának jelképéhez, jól bekerítették a helyet. Csepelen jelenleg nem juthat oda Simon, Mária Magdolna, sem más ember fia. Csak a nagyuraknak, meg a „sághihuszároknak” van bejárása mindenhová, hogy hajléktalant keressenek, vagy ”vegzáljanak”. 

A „nagy tudású fideszes vezetők” társadalmi vakságát hirdeti az összes „mű” amit idebiggyesztettek! A jellegtelen tákolmányok, a kerület közepén üresen álló üvegkalitkák, az Ady E úti kereszt, és a Tamariska dombi szakralitás, nem emelik az épített környezet harmóniáját, hanem idegen testként sikítanak. A szükséges mosdók hiányában még természet lágy öle adhat az embereknek némi enyhülést az Imre téren, de a nagyzási mámorból adódó önző magamutogatást sugalló kényszeres átalakítás, gyomorforgató lehet.

HORVÁTH GYULA

Forrás: A szerző Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr414466918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.12.12. 23:51:12

Az alelnök hölgy minisztériumi állást kapott! Egyébként 2006. januárban én borítottam az Ibiza lakópark ügyet azzal, hogy a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elé vittem! Amelyre Horváth László (volt MDF-es) hívta fel a figyelmemet! Németh Szilárd csak hónapokkal később folyt bele, egyébként is mindenki ellene volt, az MSZP is! Németh Szilárd csak politikai hasznot remélt az ügyből! Mellesleg, a Tóth Mihály-féle vezetés érdeme, hogy sikerült a Csepeli Strand északi tartalékterületére tervezett beruházást elcserélni a Napközis Tábor északi, csepeli önkormányzati tulajdonú felére! Az értékkülönbözet miatt kellett még mellé adni a Görgei Iskola nem használt épületét! A Napközis Tábori építkezést meg a Hollandi úti lakosság hiúsította meg, a Zöld Kisdunapartért Egyesület segítségével! Persze, azt most hiába várjuk, hogy az említett hölgy a minisztériumi állásából a segítségünkre lesz!

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület, Horváth Ildikó, 1213 Budapest, Hollandi út 127. tudositok.hu/2488/video/Csepeliek_a_Zold_Kis-Dunapartert_-ismet_akcioban-

Ideje tenni valamit a Napközis Táborba létesítendő futballpálya ellen! Ahogy nem akartunk Ibiza lakóparkot, úgy futballpályát sem akarunk! Maradjon a terület továbbra is Napközis Tábor! Szégyenletes hogy a Borbély Lénárd az Arany János Iskolában aszalta a gyermekeket egész nyáron! Elegünk van a nagyváradi bozgorból!
süti beállítások módosítása