CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Százmillió forintért bérelnének notebookokat a csepeli fejlesztéshez

2018. december 15. 05:25 - csú

olimpiai_stadion_helyett_extrem_sportkombinat-2018.jpgNem aprózzák el a Déli Városkapu fejlesztéshez az informatikai beszerzést, az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből kiderült, hogy mintegy 100 millió forintért hordozható számítógépeket fognak bérelni az Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ág mentén elhelyezkedő területek fejlesztésére kiírt projekthez.

A kiírás szerint a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. kér ajánlatot,

egyrészt 35 millió forintért bérelnének 7 darab A-kategóriás notebookot,

másrészt szeretnének kölcsönvenni B-kategóriás hordozható számítógépeket is 65 millió forintért, ebből legalább 43 darab szükséges, és további notebookokat kaphatnak vegyesen az előbbi két kategóriás gépekből a keretösszeg végéig.

Műszaki leírást nem tartalmaz a dokumentum, az viszont kiderült, hogy

semmi speciális szoftvert nem kérnek hozzá,

elég hozzá egy Windows operációs rendszer és az Office csomag.

Mellé még azt is feltételül szabták, hogy munkaállomásként is használnák a gépeket, erre is kértek ajánlatot. A Déli Városkapunál a notebookokat 24, illetve 36 hónap időtartamra vennék bérbe, az sajnos nem derül ki, hogy kik használnák a gépeket. Megkerestük a Déli Városkapu kapcsolattartóját a kérdéseinkkel, de egyelőre nem kaptunk választ, többek között arra is kíváncsiak voltunk, miért éri meg jobban bérelni a számítógépeket, mint vásárolni, ráadásul ekkora értékben. Amint a válaszaikat megkaptuk, közöljük.

A Déli Városkapu program

Mint korábban már beszámoltunk róla, a kormány mestertervet készíttet az Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ág mentén elhelyezkedő területeinek fejlesztésére.

Egy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményben található tájékoztatás már-már eposzi grandiózussággal ecseteli a Déli Városkapu néven futó projektet: “Budapest […] valaha volt legsikeresebb korszakának küszöbén áll, […] egy új millennium következhet be, a XIX. század végénél is sikeresebb időszak, […] a Fejlesztési Program egységes szemléletben valósít meg városfejlesztést, rendet teremt és formát ad Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ág mentén elhelyezkedő területeinek.”

De ami a lényeg:

  • épül 12 ezer kollégiumi férőhely (Diákváros),
  • lesz parkosítás és rendbe teszik a Duna-partot,
  • lesz közlekedésfejlesztés,
  • meg persze az elmaradhatatlan sportberuházások, atlétikai stadion és extrémsport-park.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8314409042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.12.15. 21:47:09

Fideszéknél elmentek otthonról, az egész banda meghülyült!
süti beállítások módosítása