CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomorult minimálnyugdíj mellé óriási kormányzati hazugságok

2019. február 18. 03:23 - csú

nyugdij-para-777_3.pngEgy gyerekkori barátunk egész életében kamionokat szerelt. Ha lerobbant az autópályán egy hatalmas jármű, ment és aláfeküdt, megtalálta, kicserélte a baj okozóját mínusz tíz fokban is. Az utolsó két évtizedben ezt minimálbérért tette kis cégeknél, mellé feketén kapott hol ennyit, hol annyit, s amikor két évvel a nyugdíj előtt átnézette a papírjait, kiderült, nem a járulékot sem mindig fizették be utána. Ma alig tud lábra állni, fájnak az ízületei, a nyugdíja pedig minden hónapban épp elég a benzinre, hogy el tudjanak menni az unokákra vigyázni. A felesége közalkalmazotti nyugdíjából élnek.

A politika elűzte az adófizető fiatalokat, az emberhiány srófolja felfelé a béreket, lassan kevés lesz a nyugdíjkassza bevétele az ellátásokra, a nyugdíjak gyors tempóban maradnak el a bérektől, alig találni olyat, aki egészségben éri meg a nyugdíjkorhatárt, több éves várólistákon át vezet az út egy bentlakásos intézménybe. Hozzá kellene nyúlni a nyugdíjrendszerhez, de az Orbán-kormány szerint ez a létező nyugdíjas világok legjobbika. Nekik igen, hiszen

a rugalmas nyugdíjba vonulás és az évenkénti indexálás új szabályainak, de legalább a gyógyszereket és a szemétdíjat is tartalmazó tisztességes nyugdíjas fogyasztói kosárnak a kidolgozása, netán az időseket ellátó állami intézményhálózat fejlesztése helyett ebben a világban elég volt két-három tízezer forintos kupon, és kaptak cserébe újabb négy év hatalmat.

De fogy a Fidesz-tábor, a rabszolgatörvény megtépázta a nem elvakult hívők idegeit is. Ideje megkérdezni, meddig nyeli még le az ország több mint negyedét kitevő nyugdíjas társadalom, hogy tíz éve nem nyúlnak a nyugdíjminimumhoz, sőt több ezren még ezt a 28 500 forintot sem kapják meg; és hogy a tárgyalni nem hajlandó, össze-vissza hazudozó miniszterek többsége majdnem kétmilliót, de van, aki képviselői pénzével együtt majdnem 6 millió forintot keres havonta. Kétszáztízszer többet, mint a nyugdíjminimum. Őszintén kérdezem: ér ennyiszer többet ennek a kormánynak bármelyik tagja, mint egy tisztességes kamionszerelő?

Gulyás Erika (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1914616178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása