CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyibe került a csepeli fideszes városvezetés csillagtelepi komédiája?

2019. június 20. 05:06 - csú

kozmosz_setanyi_fak.PNGMit susognak Csillagtelepen a Kozmosz sétány fái?

Sokáig emlékezetes marad a csepeli fideszes városvezetésre jellemző tavaszi történet. Sok mindent tudunk már a fanyűvő akcióról, és annak viccbe fordult eltusolási kísérletéről,  csak azt nem, hogy mennyibe került ez a komédia.

Mint ismeretes, Borbély Lénárd polgármester, illetve a csepeli és a  fővárosi fideszes vezetés közösen kitalálta, hogy a Csillagtelep egyik legnagyobb egybefüggő zöldfelületének helyén egy szuper sportparkot építenek, foci- és kosárlabdapályával, szabadtéri fitneszpályával,futókörrel. Nem mellesleg egy négyméteres fallal akarták körbekeríteni a létesítményt - emlékeztet a  botrányra a 21ora.hu

A gond csak az volt, - teszi hozzá a kerületi hírportál, hogy erről senkivel nem egyeztettek. Sőt, szólni is elfelejtettek az ott lakó csepelieknek. Lett is nagy felháborodás, amikor április elején egyszer csak nekiláttak a sportpark kialakításának, méghozzá azzal, hogy kiforgattak a helyéről huszonöt, alig pár éve oda ültetett fát.

Nem csoda, hogy a helyi Facebook-közösségekben futótűzként terjedt a hír, a környéken pedig napok alatt több száz tiltakozó aláírás gyűlt össze. Erre a csepeli városvezetők először úgy tettek, mintha

semmi nem történt volna.  Az egyre hevesebb felháborodás hatására azonban Borbély Lénárd polgármester végül bejelentette: nem épül a Kozmosz sétányon semmi.

Igen ám, csakhogy addigra már kiforgattak a földből huszonöt fát.

Ezeket a fákat kertészeti szakemberek szerint a rossz időzítésű eltávolítás miatt csak tüzelőül szolgálhatnak majd, árnyékul nem, akárhova helyezték is át őket.

Majd amikor az ellenzék elkezdte visszaültetni a Kozmosz sétányra a fideszes városvezetés által ész nélkül kiforgatott fákat, és jelezték, hogy az értelmetlen környezetrombolás helyreállítása ma még Borbély Lénárdék feladata lenne, a polgármester saját kezűleg látott neki a pótlásnak.

Erről, valamint az eredeti faáthelyezési műveletről derült  ki egy közérdekű adatigénylésből, hogy közel 6 millió forintban állt meg. A Főkert zöldfelület-fejlesztési igazgatója által adott tájékoztatás szerint egész pontosan a XXI. kerületi Kozmosz sétányon a faátültetési és fatelepítési munkálatok bruttó 5 millió 859 ezer 600 forintba kerültekkozmosz_setany_fak_koltseg_bogad-level.png

A Borbélyék által okozott botrány végső mérlege tehát: 1 darab átgondolatlan fejlesztés, 25 darab új fa, közel 6 millió forintért.

Forrás: 21ora.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614889536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása