CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tűzőrzők 2019

2019. július 04. 04:24 - csú

csepeli_munkasotthon-777_1.png„S akik még vagytok, őrzőn, árván,

                                                                                                                                 Őrzők: vigyázzatok a strázsán”

(Ady Endre: Intés az őrzőkhöz)

Ismét megjelent a Csepeli Munkásotthon Alapítvány keretei között működő Tamási Lajos Olvasó Munkásklub évkönyve, a 13. a sorban, Tűzőrzők 2019. címen. A cím, most is kifejezi alkotói, az évtizedek óta a kultúráért, a közművelődésért küzdők szándékát – teret adni mindenkinek, aki szereti és műveli a kultúrát, a novellákat, verseket, a képzőművészet bármely ágát. A könyv bizonyítja a szerző és lektor, a többek között Németh László díjas klubvezető, Lengyel Géza véleményét: égnek még a tábortüzek, világítanak a világítótornyok Csepelen.

Lengyel Géza, a Tanár úr, előszavában megemlíti, hogy

a klub kéthetenkénti irodalmi, nemegyszer zenével, énekkel, a Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak közreműködésével színesített programjain, megjelent két Kossuth – díjas, Baranyi Ferenc, Moldova György, több József Attila – díjas költő, író és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke is. S ami még talán ennél is fontosabb, „egyre több csepeli lakos jelentkezett klubtagnak”.

A több mint 260 oldalas könyvben 37 író, költő adta közre írásait, amelyet 26 színes illusztráció gazdagít. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a kiadó a Csepeli Munkásotthon Művelődési Ház vezetője, Takács Mónika. Támogatók: ALPIQ Csepel Kft, illetve a Csertszak Kft, amelyek évek óta segítik a Munkásotthont, azon belül a klubot. Sajnálatos, hogy a Csepeli Önkormányzat kilenc éve nincs a támogatók sorában.   

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9614925028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása