CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hány helyen és hol rendel egyidőben a csepeli "SZTK" főigazgató főorvosa?

2019. július 15. 05:55 - csú

nemeth_szilard_juhasz_gyorgy_foigazgato_es_borbely_lenard.PNGA képen Németh Szilárd és Borbély Lénárd között dr. Juhász György. A címben feltett kérdésre Horváth Gyulától, Hírmondói örömök című írásából kaphatjuk meg a választ. Facebook bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Hírmondói örömök
A Csepeli Hírmondó dicsőséges tudósítást adott arról, hogy Semmelweis-nap alkalmából kitüntették dr. Juhász György főigazgató főorvost a csepeli szakorvosi rendelő vezetőjét (A köznyelvben csak SZTK-nak nevezik - a szerkesztő megjegyzése). Igaz, hogy a főigazgatóval az ő kezdeményezésére, perben, haragban vagyok, ugyanis beperelt azért a megjegyzésért, hogy "beosztásából adódóan anyagi előnyre is szert tehet". Ismeretségünk okán mégis fontosnak tartottam, hogy köszöntsem. Fel is hívtam ma délelőtt fél 10 körül az irodáját, ahol tájékoztattak róla, hogy még nem érkezett meg a főigazgató főorvos úr! Kaptam viszont egy telefonszámot, ahol elérhetem. A szám felhívása után, a Fővárosi Fegyház, és Börtön jelentkezett. Ott az állományi rendelőt kapcsolták, ahol közölték velem, hogy Juhász György főorvos úr ott rendel. 

Csodálkozásom az eget érte, mert úgy tudtam, hogy

Juhász dr. nőgyógyász és nem volt tudomásom arról, hogy a foglalkozás egészségügy területén is szakértő!  A gratuláció elmaradt! De a bennem eddig is tornyosuló kérdések tovább szaporodtak. 

Péntek délelőtt munkanap van. Ilyenkor mindenkinek, (még ha az illető főigazgató főorvos is) azon a munkahelyén kell lennie, ahonnan a fizetését kapja! Ebben az esetben Juhász úrnak tehát nem a börtönben, hanem a csepeli „Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelő”-ben kéne lennie. Valószínűleg nem jótékonykodik a doktor, hanem pénzt kap a rendelésért a BV-nél is. Ugyanarra az időre, amit Csepelen fizetnek neki! Juhász úr tehát megvalósította azt, amit idáig azt hittük, hogy lehetetlen; egyszerre két helyen is ott tud lenni, ergo egyszerre két helyről is kaphat fizetést.

Ezek után teljesen elment a kedvem a gratulációtól, és azt mondtam a hölgynek a telefonba: nem kívánok a doktorral beszélni! Bánatomban még az is eszembe jutott, hogy elképzelhető, hogy szabálytalan a doktor kitüntetése! Emlékezetem szerint ugyanis nemrégen éppen az Orvosi Kamara tiltotta őt el – büntetésből - fél évre az orvosi hivatásának gyakorlásától.

Akkor, a hírek szerint azért marasztalták el, mert olyan szereket alkalmazott a gyógyításban, amik az orvostudomány szerint gyógyhatással nem rendelkeznek! Különösen érdekes lenne, ha ezt a mostani kormány tagjaként munkálkodó Németh Szilárd nem tudta volna. Amennyiben tudta, hogy a legfelsőbb orvosi szakmai szervezet miért büntette a főigazgatót, akkor pedig hogyan merte javasolni, hogy olyan indokkal tüntessék ki dr. Juhászt, ami a „kimagasló szakmai munkára” hivatkozik? 

A kérdések egyre csak szaporodnak és az embernek rá kell jönnie, hogy nem biztos, hogy jó úton jár, ha az egyes ügyek elemzésével foglalkozik. Itt az egyes ügyek csak azt mutatják be, reflektálják vissza, amit az egész rendszer képvisel. Embertelen gőgöt, és velejéig ható, romlottságot! 

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914945272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása