CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bűvészkedéssel leplezik a csepeli egészségügy jelentős megrövidítését

2019. július 31. 05:34 - csú

csiko_setanyi_rendelo_avatasa_2019_julius_20.PNGA Csikó sétányi avató-vágás eredménye jól látható,  miközben a 9 évnyi egészségügyi átvágásról az adatok és a csepeliek beszélnek

Mikor adták át a Csikó sétányi orvosi rendelőt? Július 19-én vagy 20-án? A csepel.hu szerint a 19-i dátum a helyes, ugyanis aznap 16:46 – kor jelentettek meg egy írást, „Kívül-belül megújult a Csikó sétány alatti rendelő” címmel, amelyben képeket is közöltek az átadásról. A Csepeli Hírmondó (CSH) viszont úgy tudja, hogy július 20-án volt az átadás, s több képet is közöl az ünnepségről, amelyet egyébként a csepel.hu 19-én már leadott. A lap cikke átvette a hivatalos honlap 19-i írásának jelentős részét is. 

A polgármester avató beszédében elmondta, hogy „Csepelen 2010 óta több száz millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.” Természetes számára,  elfelejti megemlíteni, hogy ez a több száz millió forint jóval kevesebb az előző szocialista vezetés által, a csepeli szakorvosi rendelő intézet teljes felújítására, a Táncsics Mihály utcai központi gyermekrendelő megépítésére és felszerelésére, több szakorvosi helyiség felújítására fordított milliárdoknál, vagy azt, hogy pl. 2010-ben a szakorvosi rendelő ~584 milliós, 2018-ban pedig csak ~270 milliós önkormányzati támogatást kapott. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy 2010-hez képest ~ 310 millióval csökkentették az egészségügyi intézmény önkormányzati támogatását. 

Az átadáson

megjelent és felszólalt helyettes államtitkár a fejlesztésekkel, a kormány egészségüggyel kapcsolatos „elkötelezettségéről” mondott szavai pedig arra jók, hogy becsapják a csepelieket, miközben nőtt az ország egészségügyi lemaradása az EU-tól, az intézményekből elmentek az orvosok, vagy külföldre vagy a magánorvosi hálózatba. Rendkívül komoly az ápolónői hiány és mind az orvosok, mind a közalkalmazotti dolgozók elégedetlenek a bérekkel. Most éppen a fogorvosok terveznek emiatt szeptemberben sztrájkot, vidéken pedig egyes helyeken már a mentőtiszti orvosokkal akarják megoldani az orvosi ellátás teljes  hiányát. Elkötelezettségből tehát nem lett több orvosi rendelő, nem lett több, jobban megfizetett ápolónő. Ráadásul az emberek többsége sem hisz már az elkötelezettségben: az ország legnagyobb problémájának az egészségügy helyzetét látják. 

A cikk eleget tesz a helyi politikai megrendelésnek is. Ismét avat a polgármesterjelölt, megdicsérik a csepeli Fidesz ebben a körzetben induló egyéni képviselőjelöltjét, s megkérdezés nélkül próbálják lejáratni a jelenlegi helyi képviselőt, Dobák Istvánt. Aki egyébként július 16-án nyílt levélben jelezte a polgármesternek, hogy miért nem kíván részt venni kampányeseményein.    https://www.facebook.com/istvan.dobak.3/posts/2462910153767804

V-A

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8314982068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása