CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fokozódik a fideszes ígéret-dömping, és eltusolják Németh Szilárd méregdrága bolondériáját

2019. augusztus 25. 05:55 - csú

birkozoakademia_terv_3.jpgÚjabb fanyűvés lesz a Hollandi úton? A Csepeli Hírmondó legutóbbi számában meg sem említik, hogy Németh Szilárd alapítványa újabb kétmilliárdot kapott a kormánytól a Hollandi úti birkózócsarnokra. Hallgatnak, nehogy már gond legyen a bejelentésből. A hír kihagyását elrendelők tudják: nagyon sok csepelit felbőszítene a  Németh-hobby miatti pazarlás

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) augusztus 22-én megjelent 23. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Újabb ígéretek, közlekedésről, HÉV-ről, az 5-ös metrónak is nevezett ráckevei, csepeli és szentendrei HÉV összekötéséről, utakról, hidakról és iskolákról. Az októberi önkormányzati választásig ez az ígérgetés dömping csak fokozódni fog. Folytatódott az ellenzéki szavazók megosztására való törekvés, s egyre színesebb, sokrétűbb az egyéb kérdések (a fontosabb szavazó bázisok: nyugdíjasok, ifjúság, sport, közművelődés)  rövid, hírszerű formában való feldolgozása. 

A helyi közéletet foglalkoztató valós kérdésekről meg semmi. A CSH most sem közölte a

lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása vagy éppen az idei lomtalanítás elmaradása. Meg sem említik, hogy Németh Szilárd alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen a közlésből. A hír kihagyását elrendelők tudják: nagyon sok csepelit felbőszítene ez a pazarlás a Németh-hobby miatt.

Véleményünk a cikkekről:

1) Előkészítik a csepeli, ráckevei és szentendrei HÉV összekötését

    Hidak, utak, iskolák

Régi tervek, mostani, választások előtti felmelegítése, messzi jövőbe vesző, erősen kérdőjeles megvalósítással. Sokszor olvashatott már a csepeli olvasó hasonló célokat, amelyekből nem lett semmi. Az egyik legnagyobb gond, hogy ezekről a tervekről évek óta hallgat az önkormányzat, ki sem kérve a csepeliek véleményét, mindig a legújabb kormányzati terveket támogatja, azokat betanulva szajkózza, adja tovább a csepeliek felé. A tervekben nyoma sincs a csepeliek véleményének, vagy annak például, hogy a szakma évtizedek óta az albertfalvai hidat támogatja, nem az északi részre a kormány által támogatott ún. Galvani hidat. Arról is hallgattak, hogy Németh Szilárd tavaly heteken át kampányolt egy bizonyos Weiss Manfréd Tervvel, amelyet még a csepeli képviselő-testület sem tárgyalt meg soha. Ami pedig a konkrét párbeszédet érinti, Borbély az elmúlt években még arra sem volt hajlandó, hogy összehívjon egy lakossági fórumot, a csepeli közlekedési gondokkal, a HÉV fejlesztésével kapcsolatos viták tisztázása és önkormányzati álláspont egyértelmű megfogalmazása érdekében.  

Mindezek alapján azt sem tudjuk leírni, hogy a célok jók, várjuk a megvalósítást. Számunkra a „folyamatban van”, „tervezik”, „hamarosan kezdődik” szavak már semmit mondóak, ezek olvasásakor szoktak a csepeliek lapozni. Az pedig vitatható álláspont, hogy valamelyik sportág fejlesztésével a csepeli sportág „jól járna.” Először Csepel egészének kell „jól járni”, s ha ebbe még belefér a tervezett sportlétesítmény is, akkor lehet és kell támogatni bármely sportág központi létesítményének Csepelen való megépítését. A sportfejlesztés még nem városfejlesztés. A sportszempontokon túl vannak még más szempontok is, amit a döntésnél figyelembe kell venni. Csepelen ez a komplex gondolkodás, tervezés, együttműködés, együttes munkálkodás 2010 óta nem érzékelhető.    

2) Borbély Lénárd és jelöltjei készen állnak

    Civil összefogás alakul

    Bemutatkozott Szenteczky János és Horváth Gyula csapata

    A Momentum lehet a nagy meglepetés

Eddig úgy tudtuk, hogy jelöltjei a pártoknak, civil szervezeteknek lehetnek. Most kiderült, hogy Csepelen az önkormányzati választásokon lesznek Borbély-jelöltek is. A polgármester egyébként 2014-ben valóban Németh Szilárd jelöltje volt. Most ő jelölt. Vajon egyeztetett-e mentorával? Jelöltjeit illetően csak kérdezünk: tiszta a lelkiismeretük? Az eltelt években gyakorlatilag meg sem szólaltak a testületi üléseken, mindig minden javaslatot megszavaztak, pedig sokszor nem kellett volna. Simán asszisztáltak Németh Szilárd és Borbély Lénárd Csepel SC Alapítvánnyal és a Csepeli Munkásotthon Alapítvánnyal összefüggő elvtelen javaslataihoz, a két meghatározó csepeli létesítmény, illetve intézmény tönkretételével kapcsolatos lépéseihez. A legutóbbi testületi ülésen is hallgattak, amikor több olyan javaslatot is támogattak, amelyekkel tovább rombolták saját tekintélyüket a csepeliek körében. Vagy évek óta eltűrték/eltűrik, hogy egy közpénzből fenntartott önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból, saját hatalmukat elvtelenül kiszolgáló pártlapot csinált saját polgármesterük és csapata, amelyet még az Állami Számvevőszék is elítélt. 

Ami pedig a többi, az ellenzék helyzetével foglalkozó cikkeket illeti, lehet, hogy a legnagyobb meglepetés nem a Momentum lesz, hanem, a Fidesz, ha elveszti az önkormányzati választást Csepelen. Október 13-ig még van rá esély… 

3) Az ellenzék is támogatta: beszámolnak az elvégzett munkáról

Elképesztő csúsztatás. A testületi ülésen Borbély írásos előterjesztése két mondat volt, míg határozata egy:

 „Budapest Csepel Önkormányzata képviselő-testülete úgy dönt, hogy felkéri a polgármestert, hogy képviselve a testületet, számoljon be a lakosságnak  az Önkormányzat által az elmúlt években elért eredményekről, munkáról.”

Ez a testület kötelessége, miért ne támogatta volna az ellenzék? Ha leszavazzák, akkor azzal vádolnák meg Őket, hogy még a törvényi feladatok teljesítését sem támogatják. Egyébként arról egy szót sem írt Borbély, hogy csak táblákra több mint 10 milliót költenek, hogy semmitmondó levelekkel zavarja a csepelieket vagy, hogy milliók mennek el az ún. 3.sz. Konzultáció kiküldött álkérdéseire is.

Lehet, hogy Ábel Attila úr azért hivatkozik az ellenzék támogatására, mert, hogy Borbély tájékoztatással kapcsolatos előterjesztése egyik esetben sem volt törvényszerű? Csak a részletes indoklás és a tervezett tájékoztatási formák, és legfontosabb céljainak, tartalmi elemeinek  ismertetése, a felhasználásra szánt pénzügyi keretterv és költséghely megnevezése hiányzott. Szigorúan véve, ebben a formában nem is lehetett volna tárgyalni Borbély előterjesztéseit.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5915023264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása