CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Momentum: Nem is kellett volna Csepelnek szavaznia az atlétikai vb-ről

2019. november 20. 05:59 - csú

dukan_andras_ferenc_momentum_csepel.PNGDukán András Ferenc (képünkön), a Momentum csepeli önkormányzati képviselője úgy látja, hogy a kerületi képviselő-testületnek nem kellett volna állást foglalnia az egyébként a IX. kerületbe tervezett atlétikai stadion ügyében

Dukán András Ferenc a Klubrádiónak azt mondta: az atlétikai projektnek és a HÉV-fejlesztésnek semmi köze egymáshoz. Mindent, ami nekik fontos, a HÉV-felújítást, a hidat, a közlekedésfejlesztést, a parkosítást jelentős részben környezetvédelemre és közlekedésre félretett EU-s pénzekből terveznek megvalósítani, tehát nem sporttámogatásból. Ezért „teljesen fals” a kormányzat és a csepeli vezetés kommunikációja arról, hogy ezeknek közük van az atlétikához.

Arról kérdezték az önkormányzati képviselőt, miért tartózkodott a hétfő esti szavazáson. Szerinte

semmi köze a csepeli képviselő-testületnek az atlétikai vb-hez, amelyről azt mondta, az atlétikai stadion a IX. kerületben lesz, ezért erről nincs mit szavaznia. Közölte, az előterjesztésbe végül belekerült, hogy a testület kiáll a HÉV fejlesztése mellett, ezért azt végül a jobbikos képviselő is megszavazta.

Dukán András Ferenc szkeptikus abban, hogy az atlétikai csarnok építése nem a korrupcióról szól-e majd, mert eddig egyetlen költés volt, a Mészáros család cégei 4 milliárdért elkezdtek bontani gyárépületeket. Nincs azonban információjuk a költségekről, az önkormányzat esetleges hozzájárulásáról, se arról, hogy milyen hatással lesz Csepelre az egész.

A csepeli önkormányzat támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését – döntött a XXI. kerületi képviselő-testület hétfőn a csak emiatt összehívott rendkívüli ülésen. Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP), a kerület polgármestere az ülés bevezetőjében arra kérte a testületet, hogy támogassa a fejlesztést. Az ülés végén az a határozat született, hogy a XXI. kerület kiáll a Budapesti Atlétikai Központ és közpark, a hozzá kapcsolódó zöldterület-növelő és közlekedési beruházások megvalósítása, valamint az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett.

Forrás: Klubrádió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2315313942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása