Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Karácsony Gergely ma felmenti a Közterület-fennatrtó vezérigazgatóját

2019.12.05. 03:33 csú

fkfv_volt_vezerig_nagy_laszlo_albert.PNG"Csütörtöki hatállyal kezdeményeztem az FKF vezérigazgatójának felmentését" – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Bár a főpolgármesternél a Budapestet legyőző három centi hó miatt is betelhetett volna a pohár, nem ez az ok: magyarázatként egy HVG-cikket idézett, mely szerint, az „FKF sebtében leszerződött Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett”.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerződésről először az mfor.hu írt. A pénzügyi portál szerint a fővárosi kukacég vezetője október 31-én, a választások és az új Fővárosi Közgyűlés felállása közötti interregnumban írta alá a szerződést – öt nappal azelőtt, hogy a városvezetés megtartotta volna az alakuló ülést.

Nagy László Albert, az FKF Zrt. vezérigazgatója

augusztus végén írt ki közbeszerzési pályázatot a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására. Összesen 20 ezer tonna hulladék elszállítására kerestek vállalkozót, de igény szerint további 5000 tonnával megtoldható a fenti mennyiség. A megjelölt határidőre csupán egyetlen cég adott be a pályázatot: a Hungaropec Ipari Hulladékkezelő Zrt. A társaság fillérre annyit ajánlott, mint amennyit a kiíró FKF eredetileg becsült árként megadott. A szerződés összértéke az opcionális mennyiség nélkül 1,479 milliárd forint.

A sietség aligha véletlen – jegyezte meg a portál – hiszen a Fővárosi Közgyűlés már a a megalakulást követő, november végi ülésén megtárgyalta és el is fogadta a jövő évi költségvetés elfogadásáig hatályos, átmeneti gazdálkodásról szóló előterjesztést, amelynek lényege, hogy egyelőre csak az idei maradvány terhére köthető szerződés, illetve történhet kifizetés a beruházások esetében. Az FKF viszont jócskán túllépte a közgyűlési határozatban megjelölt határt. 

A két évre szóló megrendelést versenytárs nélkül elnyerő Hungaropec Zrt-nek egyedüli tulajdonosa a V-Híd Kft, amelynek tulajdonosa a V-Híd Zrt. Utóbbi egykoron a Hídépítő Zrt. tulajdonosának Apáthy Endrének az érdekkörébe tartozott, de 2017 végére a részvények többsége előbb Sárváry Istvánhoz, a fennmaradó 10 százalék pedig a Properitus Vagyonkezelő Kft-hez vándorolt. Majd a GVH iratai szerint 2018 ferbruárjában a Mészáros-csoport – Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix - egyedüli irányítást szerzett a V-Híd Építő Zrt. egésze felett. (Sárváry a cég vezérigazgatója maradt.)

Forrás: Népszava

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6715338778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.