CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meztelen valóság a volt Csepel Művek ma is (m)álló főbejáratánál

2019. december 29. 05:55 - csú

csepel_muvek_fobejarat_meztelen_valosag_2019-12-26_szasz_karoly_csepeli_vagyok.PNG"Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?" Vörösmarty Mihály  idézett sorait a Zalán futásából, sajnos folytathatnánk is, ha a Szász Károlynak azokat a szívszorító fotóit nézzük, amelyek a Csepeli vagyok című Facebook oldalon jelentek meg 

A fotós jól tudja, egy jól elkapott pillanat, egy kép többet mond 10-20 oldal szövegnél. A volt Csepel Vas- és Fémművek főbejáratánál exponált Szász Károly-fotók ilyenek. Néhány soros kommentárjában a  fotós ezt írta: 

Csepel, Weiss Manfréd Gyártelep I. kapu .Csendélet, - Karácsony előtt. Mindez pár száz méterre a Szent Imre tértől , az Önkormányzattól ....!

csepel_muvek_fobejarat_meztelen_valosag_2019-12-26_szasz_karoly_csepeli_vagyok-2.PNGAmíg egész nyáron csak a buja cserjék zöldelltek a rozsdás kandeláber tövében - addig népiképpen takarva volt a rengeteg szemét , mely gondolom,

nem pár nap alatt halmozódott föl

csepel_muvek_fobejarat_meztelen_valosag_2019-12-26_szasz_karoly_csepeli_vagyok-3.PNG...Most lehullottak a levelek , látszik a "meztelen valóság !

... Szomorú vagyok ...Gondolom a gyár egykori dolgozói is -ha látnák mivé lett nagy múltú munkahelyükből ...

Mi csak Vörösmarty sorit tehetjük hozzá ezekhez a képekhez:

Rajtad sürü fellegek, és a
Bús feledékenység koszorútlan alakja lebegnek.
Hol vagyon, aki merész ajakát hadi dalnak eresztvén,
A riadó vak mélységet fölverje szavával

Forrás: Csepeli vagyok Facebook oldal

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7815369082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása