CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen lesz majd az új Városliget? Az atlétikai vébé már biztos...

2020. január 02. 05:55 - csú

atletikai_vb_kormanyhatarozat-2019-12-30-latvanyterv_a_kkbk-tol_kormanyzati.PNGFigyelmetlenség vagy tudatos megszüntetés? A csillogó kormányzati látványtervről csak a csepeli HÉV hiányzik

Az Index cikke szerint a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján a kormány elfogadta a fővárosi önkormányzat feltételeit a 2023-ban megrendezendő budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban. Mint ismeretes, a tervek szerint az eseménynek helyet adó stadiont a Ferencvároshoz tartozó IX. kerületi területen és a Csepel-sziget északi csúcsán, a XXI. kerületben építik fel.)

atletikai_vb_kormanyhatarozat-2019-12-30.PNGA határozatban megjelentek szerint a kormány üdvözli, hogy a fővárosi közgyűlés is rábólintott a rendezvényre, és felkérte az érintett minisztereket, kormánybiztosokat, hogy a közgyűlési javaslatai alapján álljanak neki a munkának.

"Egyúttal felkérték többek között Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy közös levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, az IAAF-et arról, hogy a 2023-as esemény megrendezéséhez szükséges támogatás megvan. Az IAAF ugyanis korábban

élénken érdeklődött, hogy Budapest vállalja-e a az atlétikai vb-t"

- írja a lap.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester még novemberben jelezte, hogy támogatja az atlétikai vébé megrendezését, ha a kormány elfogadja az öt feltételét. Arról pár napja beszélt, hogy nem rendezik meg a világversenyt, ha a kormányrendelet nem jelenik meg év végéig. 

Karácsony Gergely öt feltétele a következő volt az Index korábbi cikke szerint:

1. Az elkövetkező öt évben a kormány költsön ötvenmilliárd forintot a budapesti járóbeteg és szakellátásra. Karácsony szerint budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.

2. A stadion megépítésével együtt induljon meg a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi. Nem szeretné, ha Csepelen új élsport beruházások lennének.

3. „Olyan beruházást szeretnénk látni, ami nemcsak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen a létesítmény, a ferencvárosi polgárok életét is szolgálja."

4. Minden szerződés legyen nyilvános, a lehető legátláthatóbb módon költsék el a pénzt.

5. A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Forrás: propeller.hu, index.hu

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4215378706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.01.03. 11:16:29

Miért kellene Csepelről a Csepelen kialakítandó Városligethez hidat építeni? A működtetés költségeit az fogja állni,akié a terület. Szerintem.
süti beállítások módosítása