CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogy bízhatnak gyereket a diákjait meglopó „fideszes tanár úrra”?

2020. január 17. 04:24 - csú

geregely_zsofia_klubradio_es_hvg_atv_3.jpgGergely Zsófia, a cikk szerzője. Nélküle még ma is titokban tartanák a sikkasztást

Hol volt, hol nem volt egy tanár, akire azért ragadt iskolájában a „fideszes tanár úr” címke, mert köztudott volt a kormánypárti kötődés, ami posztot is hozott: az V. kerületi önkormányzat egyik bizottságában is ott csücsült, mint a Fidesz–KDNP delegáltja. Utólag persze megaciki, hogy pont a jogi bizottságba tetszettek berakni, hiszen ezzel paralel elkezdte megpumpolni az iskolai alapítvány rá bízott pénzét. Tudják, amit a sok hülye szülő, meg öregdiák összedob, hogy a gyerekeket majd ebből vigyék kirándulni, meg az állatkertbe.

A tanár úrnál volt a bankkártya, simán csapolhatta a közöst, csak akkor tűnt fel a hiány a suliban, amikor több mint 3 millió hiányzott.

És mit csinált az iskola? Gyorsan szabadságra küldték, majd eltüntették, ráadásul a többi kollégájával aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy már kitudódjon. Mégis így lett, mert akadt egyetlen egy tanár, aki

a sunyításra kényszerítésen annyira felháborodott, hogy megkeresett, bármennyire is féltette az állását.

És a média borította a bilit, amit a „fideszes tanár úr” miatt mindenki csak orrbefogva kerülgetett.

És jött a rendőrség, ami - minő meglepetés -, ezúttal is mindent rendben talált. Szerintük ugyanis nem lopta el a pénzt, csak hazavitte. Kérdezném: az Önök munkahelyén minek vennék, ha milliós értékben valamit csak úgy hazahordanának?

És most, két évvel később álltam a bírósági tárgyalóteremben, és hallgattam, ahogy mindent beismer, így csont nélkül elítélik sikkasztásért. Pénzbüntetést kapott, de részletfizetést kért. Keserű poén: részletekben vette el másét, erre részletekben bűnhődhet.

De akkor is elítélték, egy bűncselekményért, amiről rendőrségi papírom van, hogy meg sem történt.

És mi ennek a magyarosan sírva-nevetős mesének a csattanója? Hogy jogerősen elítélt sikkasztóként továbbra is egy állami iskolában tanít. Holnap is bemegy dolgozni, és talán pont az Önök gyerekét, unokáját fogja okítani. De vajon mire?

Gergely Zsófia (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr115413328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása